More

    Mani Gyenes, la o etapă de Campionat European

    Mani-Gyenes

    În acest week-end, la Bacău are loc pentru a doua oară în România o etapă de Campionat European de Enduro. Competitia adună la start aproximativ 120 de sportivi de pe continent, piloţi care vor alerga la clasele E1/E2/E3 juniori şi seniori, clasa Veterani şi chiar la feminin.

    Printre aceştia se numără şi sătmăreanul nostru Emanuel Gyenes, care este principalul favorit în a ieşi învingător. Totodată acest rezultat punctează şi în Campionatul Naţional de Enduro. Ieri au fost programate înscrierile, verificările tehnice, recunoşterea traseului, dar şi antrenamentele libere.

    Azi la ora 9.00 concurentii vor lua startul urmand sa parcurga de trei ori un traseu de 60 km lungime ce contine trei probe special cronometrate: Cross, Extrem si Enduro Test. Durata medie de parcurgere a unui tur nu depaseste două ore şi 50 de minute.

    Duminica se ia startul tot la ora 9.00 pentru a doua zi de traseu si probe speciale, de aceasta data doar doua ture de traseu sunt parcurse, dupa care va avea loc premierea sportivilor.

    În acest an, Europeanul are 4 etape, prima s-a desfăşurat în Spania, etapa a doua este gazduită de România, urmează etapele trei şi patru din Italia si Ungaria.
    Daniel C.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE