More

    Penelistul interimar de la Satu Mare vrea să dea bir cu fugiții

    nicoara

    Indubitabil, cel mai speriat om din tot Sătmarul este la ora aceasta fostul deputat PP-DD, Romeo Nicoară, trimisul conducerii (?!) centrale PNL ca să facă ordine la Satu Mare. Surpriza lui a fost însă aceea că PNL Satu Mare se află în cea mai mare ordine: nu a plecat nici măcar un singur membru din partid, ba mai mult, în ultimele săptămâni, filiala sătmăreană și-a sporit zestrea cu câteva sute de membri. Cu toate acestea, debusolatul deputat trebuie să facă ceva, să schimbe ceva, și habar nu are ce să facă. E drept, Crin Antonescu, un soi de strateg invers al dărâmării unui partid, secondat de Norica Nicolai, această Ana Pauker a zilelor noastre, i-au dat mână liberă lui Romeo și, bietul de el, de abia atunci s-a speriat cu adevărat!

    Un transfug rătăcitor
    La Satu Mare îl aștepta o organizație ostilă, care nu a dat doi bani niciodată pe el, de fapt, nici Romeo nu a emis niciun fel de pretenții sătmărene, autoexilându-se în îndepărtatul județ Teleorman, de unde l-a fugărit din fotoliul senatorial Crin Antonescu în 2012, când Nicoară s-a aciuat la PP-DD și a ajuns astfel deputat, undeva în Colegiul 5 din București. Cu o astfel de biografie politică, anemică și șifonată, nu prea poți să-ți impui punctul de vedere și, de altfel, Romeo nici nu este politicianul dur care să dea cu pumnul în masă. Cu pumnul în masă dau însă cei peste 30 de lideri locali ai PNL care vor cu orice preț să facă parte toți, din Biroul Interimar PNL Satu Mare.

    Nenorocirea este că acolo sunt doar 16 locuri, iar cel care are puterea și căderea să taie oamenii de pe listă este chiar Romeo Nicoară, care nu este fericit deloc de acest privilegiu, rău prevestitor pentru el. La drept vorbind, vechii liberali nu prea îl au la inimă pe Romeo, identificându-l doar ca fiind sluga plecată a fostului deputat Liviu Dragoș. Ori după ce toată viața ai fost slugă este greu să te mai considere cineva stăpân. Pentru liderii locali liberali, el este un biet transfug rătăcitor, nimerit în Sătmar precum Pilat în cheredeu!

    Nu prea ştie ce e la Satu Mare
    Cum este plecat de aproape trei cincinale din Satu Mare, Romeo nu prea mai știe ce se întâmplă prin filiala liberală sătmăreană, așa că și-a luat de braț un vechi prieten, pe unul Ghiran, ceva șef pe la Statistică, și a început să bată cu acesta județul, ca să vadă ce și cum. Din păcate, nici băiatul ăsta nu știe mai multe decât Romeo, așa că bat coclaurii degeaba, ca doi năuci, spre deliciul liberalilor care privesc acest tandem ca pe o ciudățenie neserioasă. Ghiran ăsta, însă, își riscă binișor slujba, având în vedere că statutul său profesional nu-i permite ca să facă prozelitism politic în timpul serviciului.

    Partea cea mai nasoală pentru el este aceea că există deja câteva declarații din teritoriu privind activitatea sa politică făcută chiar în timpul orelor de program și dacă cineva ia în serios chestia asta, atunci cu siguranță băiețașul Ghiran ar trebui să rămână fără serviciu! Bietul Romeo se plânge că nu a dormit nicio noapte de când bântuie prin Sătmar și caută să tot prelungească momentul constituirii Biroului Interimar PNL, așteptând o minune dumnezeiască.

    Nu ştie cum s-o şteargă cât mai repede la Bucureşti
    Minuni se mai întâmplă, cum ar fi demisia definitivă a lui Crin, dar nu prea sunt în favoarea sa. Nimeni nu vrea să se complice cu situația de la Satu Mare, așa că Romeo, care nu mai are acum vreun mandat clar, nu mai știe cum s-o șteargă cât mai repede spre cuibușorul lui bucureștean lipsit de griji, unde iubita lui, Norma, îl cheamă în termeni tot mai imperativi, reproșându-i că nu a ascultat-o, atunci când i-a cerut să nu cadă în capcana numită ”Satu Mare”. Slab de înger însă, Romeo nu a avut puterea să-i refuze pe Crin și Norica și acum își mușcă disperat limba aia a lui păcătoasă, care într-un moment de slăbiciune a spus ”DA”.

    Cei care l-au împins să facă ordine prin Sătmar au cam dispărut din peisaj: Crin în neantul unui binemeritat anonimat politic, iar Norica la hodină, la Bruxelles. În nebunia de la PNL București, nimeni nu mai este dispus să asculte scâncetele deznădăjduite ale lui Romeo. Acuma spune că dacă știa ce-l așteaptă, ar fi rămas la partidul lui Dănuț Diaconescu și ar fi dormit liniștit.

    Niște peneliști mai vechi l-au sfătuit discret pe imberbul deputat Romeo să-și caute salvarea din situația asta absolut penibilă pentru toată lumea, care poate să-l îngroape definitiv, că bine nu mai are cum să iasă.
    Vom reveni cu alte povestioare, nu vânătorești, ci de-a dreptul…nicorești!
    sursa: ancheteonline.ro

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE