More

    Expoziţia “Art Bunavestire” a ajuns şi la Carei

    art

    Expoziţia anuală de artă contemporană Art Bunavestire, organizată de aproape trei decenii la Negreşti-Oaş, a ajuns şi la Carei. Astfel, ieri, în sala de expoziţii de la parter a Castelului Károlyi, a avut loc vernisajul de pictură, sculptură şi fotografie “Art Bunavestire XXVIII” al Grupului Art Bunavestire. La manifestare au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, directorul Direcţiei de Cultură, George Vulturescu, directorul Muzeului Ţării Oaşului, Remus Vârnav, precum şi peste 50 de iubitori de artă din Carei şi împrejurimi. Cei care au luat cuvântul în cadrul vernisajului au apreciat buna colaborare dintre Carei şi Negreşti Oaş, fiind susţinută ideea ca această colaborare să fie amplificată pe viitor. De asemenea, a mai fost apreciată şi calitatea lucrărilor expuse.

    În cadrul expoziţiei cei interesaţi pot viziona la Carei lucrările expuse la ediţia din acest an la “Art Bunavestire” care a avut loc la finele lunii martie la Negreşti Oaş. Este vorba despre circa 40 de lucrări de pictură, sculptură şi fotografie semnate de membrii grupului negreştean, şi anume de Melania Susana Ardelean, Ion D. Ion, Dorel Petrehuş, Corneliu Pop, Ioan Pop Prilog, Ioan Pop Vereta, Mircea Vaida alături de invitaţii lor Alexandru Gavrilaş, Liviu Nedelcu, Cristina Gloria Oprişa, Damian Ioan Popa. Acestora li se alătură artistul fotograf Francisc Ritzmann din Germania, un vechi prieten şi colaborator al careienilor şi negreştenilor.

    Evenimentul a fost organizat de Grup Art Bunavestire, Muzeul Ţării Oaşului Negreşti-Oaş în colaborare cu Direcţia de Cultură a municipiului Carei, iar expoziţia va fi deschisă până în data de 14 iunie.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE