More

    Spectacol dedicat tradiţiilor rome al tinerilor fără adăpost

    stea

    Şcoala cu clasele I-VIII “Ion Creangă” Satu Mare a găzduit ieri spectacolul “Ai Romales!” jucat de tinerii fără adăpost, beneficiari ai serviciilor Asociaţiei Stea. La eveniment au asistat aproximativ 100 de elevi alături de profesoarele Doina Feher, Nicoleta Câmpian, Liana Codrean, Margareta Pop, Emilia Pop şi Beata Motişan, la programul artistic în spatele căruia stau regizorul tehnic de la Teatrul de Nord, Dorel Iurcencu, şi coordonatorul asociaţiei, Bogdan Pintea.

    Acest eveniment face parte dintr-un turneu de promovare în şcoli şi licee sătmărene, în cadrul proiectului “Pod Cultural Transfrontalier Pentru Incluziune Socială”, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul CBC ENPI 2007-2013 Ungaria-Slovacia-România-Ucraina. Acest turneu promovează elementele de tradiţie şi cultură specifice comunităţilor rome din România, punând în valoare o parte a patrimoniului cultural din zona transfrontalieră.

    Spectacolul „Ai Romales!” a fost creat în perioada ianuarie – aprilie 2014 în cadrul unui program de dezvoltare personală bazat pe elemente de tradiţii culturale transfrontaliere realizat de către echipa Asociaţiei Stea, reprezentând pentru tinerii implicaţi nu doar o experienţă de punere în valoare a talentului lor, ci mai ales o excelentă oportunitate de dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE