More

    Someşul Oar – Olimpia II în finala Cupei României

    Pe stadionul Victoria din Carei s-a decis prima finalistă a fazei judeţene din Cupa României. Someşul Oar a învins cu 2-1 Gloria Moftinu Mare şi s-a calificat în ultimul act al competiţiei. Someşul din Oar a condus la pauză cu 1-0 prin reuşita lui Cădar. Echipa din Moftin a revenit în joc, după şapte minute de la revenirea de la cabină prin Oprea. Golul calificării a venit în minutul 65 când Tripon l-a executat pe Mitracica şi duce Oarul în finală. Sâmbătă, Someşul Oar întâlneşte în finala Ligii a IV-a echipa din Apa, de la ora 18.00, pe stadionul Olimpia.

    Iosif Merker ţine să le mulţumească jucătorilor şi oficialilor de la echipă pentru realizarea obiectivelor. “Am ajuns în Liga a IV-a de elită, iar în Cupa României cu puţină şansă puteam ajunge în finală. Totuşi ne-a bătut Oarul, cea mai bună echipă din campionat, iar în meciul de marţi puteam egala la ultima fază“, a declarat viceprimarul comunei Moftin. De cealaltă parte, managerul echipei din Oar a ţinut să felicite adversarul care a dat dovadă de fair-play. “Vreau să felicit echipa din Moftinu Mare care a jucat frumos, iar jucătorii au dat dovadă de fair-play, fără durităţi pe parcursul meciului. Ne pregătim pentru finala de sâmbătă, unde sperăm să spargem gheaţa“, a declarat Zsolt Maiorciac.

    Gloria: Mitracica – Saraz, Szanto, Bonea, Vaida, Tasi, Alexuţan, Oprea, Daloş, Cegeni, Bihari. Au mai intrat Ori şi Chiş.
    Someşul: Dobrai – Pintye, Sălăgeanu, Glodean, Matei, Cădar, Puţi, Pop, Mezei, Tripon, Berci. Au mai evoluat Silaghi, D. Botoş, A. Botoş şi Kirner.

    În cealaltă semifinală disputată ieri la Dorolţ, Olimpia II a învins Talna Oraşu Nou cu 2-1, urmând ca finala Cupei, Oar-Olimpia II să se dispute săptămâna viitoare, cel mai probabil miercuri.

    Referitor la cea de-a doua semifinală, formaţia antrenată de Dacian Nastai, Oraşu Nou, a deschis scorul în minutul 32 prin Stelian Câmpan. Însă juniorii Olimpiei, pregătiţi de Cristian Popa şi Mihai Sabău au revenit şi au reuşit să întoarcă rezultatul până la pauză. Nagy a egalat cu o lovitură de cap după un corner, în minutul 42. Peste numai câteva zeci de secunde Olimpia II trece la conducere prin golul marcat de Mircea Donca, mijlocaşul profitând de o gafă a portarului Talnei şi trimiţând un lob în poarta goală. Dacă prima parte a aparţinut galben-albaştrilor, mitanul secund a fost dominat în cea mai mare parte de elevii lui Nastai, însă fără urmări pe tabelă. Scorul final a fost cel stabilit la pauză, 2-1 pentru Olimpia II.

    Talna Orașu Nou: F. Nagy – I. Cozma, Smuczer (46 Magdaş), Crăciun, Câmpan, Ignat (65 Khadim), Niang, S. Erdei, Lung, C. Cozma (85 Bute), Bîrle. Antrenor: Dacian Nastai.
    Olimpia II: Anca-Trip, Paul, O. Nagy, Rus, Ciul (36 Gândea), Lukacs (52 Tilinger), Donca, Bura, Gulya (89 Grishaber), Simon, D. Pop (86 Dunca). Antrenori: Cristian Popa și Mihai Sabău.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE