More

    Festivalul pălincii va deveni unul regional

    festival

    Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a precizat că după o consultare cu reprezentanţii Asociaţiei producătorilor de pălincă din judeţul Satu Mare s-a luat decizia ca Festivalul pălincii să fie organizat în toamna acestui an, mai exact în luna septembrie. Adrian Ştef a declarat că se are în vedere transformarea Festivalului pălincii într-un eveniment regional, care adună la Satu Mare toţi producătorii de pălincă din Ardeal, ceea ce va avea un impact deosebit asupra turismului.

    În urma consultărilor cu reprezentanţii Asociaţiei producătorilor de pălincă din judeţul Satu Mare, conducerea Consiliului Judeţean a luat decizia ca Festivalul pălincii să fie organizat în luna septembrie. “Am decis de comun acord, conducerea Consiliului Judeţean împreună cu cei din conducerea Producătorilor de Pălincă, să organizăm acest eveniment undeva în toamna acestui an, undeva prin septembrie. Eu cred că este important ca să scoatem în primul plan că judeţul Satu Mare este unul foarte important din România în ceea ce priveşte producerea pălincii. Noi avem tradiţii, şi avem tradiţii de secole în această privinţă. Vrem să îi facem cunoscuţi pe producătorii noştri şi pălinca, care este foarte apreciată. Tocmai de aceea, pentru a ne putea concentra mult mai bine pe acest eveniment, pentru a-i da o importanţă mai mare şi pentru a nu fi umbrit de alte evenimente, am considerat că este important să organizăm festivalul separat de Ziua Judeţului şi să punem un accent foarte mare pe eveniment. Exact cum am făcut şi cu Festivalul vinului, pe care l-am desprins de Ziua Judeţului tocmai pentru ca şi acolo să îi dăm greutate evenimentului”, a declarat Adrian Ştef.

    Preşedintele Consiliului Judeţean a precizat că se are în vedere transformarea Festivalului pălincii dintr-un eveniment judeţean într-unul regional, care să aducă la Satu Mare toţi producătorii de pălincă din Ardeal, ceea ce va avea un impact deosebit asupra turismului, alături de celelalte evenimente organizate de Consiliul Judeţean. “În septembrie, împreună cu cei din conducerea Asociaţiei producătorilor de pălincă din judeţul Satu Mare, vrem să organizăm un eveniment de o mai mare amploare. Eu cred că vom reuşi să facem acest festival unul regional. În acest moment se discută să fie recunoscut la nivelul Ardealului. Cred că este primul pas în a putea atrage turişti în judeţul Satu Mare, alături de celelalte demersuri ale Consiliului Judeţean, printre care Centrul de Informare Turistică, Ziua Judeţului, Festivalul vinului şi toate celelalte evenimente din portofoliul instituţiilor din subordinea Consiliului Judeţean”, a conchis Adrian Ştef.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE