More

    Meciul anului în Liga a IV-a

    oar

    Stadionul Olimpia din Satu Mare găzduieşte în această după-amiază cele mai aşteptate meciuri din acest sezon al Ligii a IV-a: finalele de seniori şi juniori. O finală care le pune faţă în faţă pe Victoria Apa, câştigătoarea seriei A, şi Someşul Oar, câştigătoarea seriei B. Dacă echipa din Apa se află la prima finală de campionat, de cealaltă parte, Oarul o bifează pe cea cu numărul patru.

    Însă echipa din Apa are un antrenor care şi anul trecut a câştigat campionatul cu Someşul Cărăşeu şi a jucat barajul de promovare, Zoltan Ritli. Nu putem spune cine porneşte cu prima şansă, cert este că învingătoarea va juca pe 21 iunie, în Sălaj, barajul de promovare în compania echipei din Sighet. Dar cu siguranţă, conform statisticilor, se întâlnesc cele mai bune două echipe din eşalonul al patrulea.

    Ambele tabere au pregătit acest meci aşa cum se cuvine. Apa se confruntă cu probleme de lot, Raţ şi Ciorcaş ar putea lipsi de la acest joc, însă din punct de vedere al accidentărilor, tot lotul este valid. Someşul Oar a pregătit în detaliu această finală, lotul este complet. “Oarul e favorită clară, dar jucăm un singur meci. Mergem să câştigăm, nu ne dăm bătuţi dinainte“, a spus antrenorul Victoriei Apa, Zoltan Ritli. “Trebuie să ne concentrăm, nici un meci nu seamănă cu celălalt. Cred că dacă ne vom face jocul nostru nu vom avea probleme. Vrem să câştigăm şi Cupa, dar să promovăm şi în Liga a III-a, dacă vom sparge gheaţa. Astea sunt obiectivele“, a completat managerul Oarului, Zsolt Maiorciac.

    Partida va fi arbitrată de o brigadă bihoreană de Liga 1, cu Florin Marcu la centru, ajutat la cele două linii de Ciprian Danşa şi Octavian Şovre, rezervă Marius Omuţ.

    În deschiderea finalei de seniori, juniorii de la Voinţa Doba şi AS Livada se vor duela pentru desemnarea campioanei. Meciul va începe la ora 15.00 şi va fi arbitrat de o brigadă din Tăşnad, cu Alin Peter la centru, ajutat la cele două margini de Ciceu Marian şi Tibor Juhasz, rezervă Ciocoi Marian.

    Astfel, iubitorii sportului “rege“ sunt invitaţi în număr cât mai mare la Stadionul Olimpia, pentru o zi cu fotbal: de la 11.00, Olimpia – Motru, de la 15.00 Doba – Livada la juniori, iar de la 18.00, Apa – Oar.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE