More

    Peste 2.300 de elevi înscrişi la BAC

    bac

    Pentru sesiunea iunie – iulie 2014 a examenului de Bacalaureat, ce se va desfășura în perioada 10 iunie – 11 iulie, la nivelul județului Satu Mare s-au înscris 2.327 de candidați, mult mai puţini decât în anii precedenţi. În perioada 10 -27 iunie se vor desfăşura probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, iar probele scrise vor debuta în data de 30 iunie.

    Numărul candidaţilor la BAC este în continuă scădere de la an la an. Astfel, dacă pentru prima sesiune a anului 2012, în judeţul Satu Mare s-au înscris 3.360 de candidaţi, iar anul trecut 2.862, în acest an numărul candidaţilor a scăzut la 2.327. Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, din numărul total de înscrişi, 2.008 sunt din promoţia curentă iar 319 din seriile anterioare.

    Examenele de BAC vor începe, în data de 10 iunie, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare în limba română, urmate, în perioada 11 – 13 iunie, de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare în limba maternă, 16 – 20 iunie – evaluarea competențelor digitale şi 23-27 iunie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Evaluarea competențelor lingvistice și digitale se organizează în unitățile de învățământ acreditate, care au clase terminale.

    Probele scrise vor începe în data de 30 iunie cu Limba şi literatura română, urmată, în data de 1 iulie, de proba la Limba şi literatura maternă. În data de 2 iulie se va desfăşura proba obligatorie a profilului, ultimul examen urmând să se desfăşoare în data de 4 iulie la proba la alegere a profilului și specializării. În data de 7 iulie, până la ora 12.00, rezultatele vor fi afişate la centrele de examinare. Cei nemulţumiţi de notele primite vor putea depune contestaţii în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Rezolvarea contestaţiilor se va desfăşura în perioada 8-10 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 11 iulie.

    În judeţul Satu Mare, pentru probele scrise de la BAC au fost organizate şapte centre de examinare, şi anume: Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional “Ioan Slavici”, Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş”, Grupul Şcolar de Industrie Alimentară “George Emil Palade”, Liceul Teologic Reformat, toate din Satu Mare, precum şi Liceul Teoretic Carei, cu o subcomisie la Tăşnad, şi Liceul Teoretic Negreşti Oaş. Centrele de corectare a lucrărilor au fost desemnate Colegiul Naţional “Kolcsey Ferencz” şi Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos”.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE