More

    Şcoala Gimnazială “Grigore Moisil”, centru de examen Cambridge

    cambridge

    Mai multe cadre didactice de la Şcoala Gimnazială “Grigore Moisil” Satu Mare, şi anume Ionela-Ancuța Mondici, Bianca Mișca, Florica Georgeta Donca și Alina Pop Dan, au lansat, cu sprijinul inspectorului şcolar Ioana Iura, proiectul intitulat “Colțul Micului Pieton”, în parteneriat cu Asociația Română pentru Promovarea Educației și Siguranței Rutiere și Asociația “Eurolingva” din Oradea. Proiectul a îmbinat seminariile de educație rutieră cu pregătirile de ordin informațional în scopul obținerii examenului de limba engleză, Cambridge.

    Valoarea proiectului se ridica la aproximativ 6.000 lei, cuprinzând un număr de patru şcoli din judeţul Bihor, respectiv un număr de patru şcoli gimnaziale din județul Satu Mare: “Grigore Moisil”, “Octavian Goga”, “Constantin Brâncoveanu” și Școala Gimnazială Tășnad. Pe parcursul desfășurării proiectului au fost împărțite materiale informative ce constau în pliante cu mesaj informativ – preventiv în domeniul rutier, respectiv fiecare școală a desemnat un avizier pe care au fost afișate desenele realizate de către elevii participanți la proiect. Elevii implicați au concurat cu câte un desen pe teme rutiere, cu ajutorul cărora s-au înscris în competiția pentru premiile oferite de Asociația “Eurolingva” din Oradea.

    Săptămâna trecută s-a finalizat proiectul menționat cu o festivitate de premiere a elevilor, ce a avut loc la Școala Gimnazială “Grigore Moisil”, în prezenţa reprezentantului Cambridge pentru România, Steluța Ștefănescu, din Sibiu, a reprezentantului ARPER Oradea, Vanda Jari, a reprezentantului “Eurolingva” Oradea, Cristian Vereş, şi a coordonatoarelor din şcoala gazdă şi şcolile judeţului. Fiecare școală implicată în acest proiect a obținut câte trei premii.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE