More

    Halep rescrie istoria tenisului

    simona-halep

    Simona Halep a rescris istoria tenisului românesc! După 6 meciuri de vis de la această ediție a turneului de la Paris, constănțeanca s-a calificat în finală, fără să cedeze măcar un set. După victoria obținută miercuri în fața Svetlanei Kuznetsova românca a revenit pe teren la doar 24 de ore distanță. Următoarea adversară a fost Andrea Petkovic din Germania, jucătoare clasată pe poziția a 27-a în lume. Precum ne-a obișnuit, Halep a început în forță partida și după 20 de minute conducea cu 5-1. Chiar dacă a mai cedat un game, Simona și-a adjudecat setul cu 6-2 și se apropia cu pași repezi de prima finală de Grand Slam.

    Actul doi a fost mult mai greu pentru favorita numărul 4. Petkovic și-a ridicat nivelul jocului, Halep a comis mai multe greșeli, iar sportiva din Germania s-a distanțat la 3-1 și a condus cu 40-15. Acolo s-a consemnat unul dintre momentele decisive: nemțoaica a comis mai multe erori neforțate, Simona a rămas extrem de concentrată, și a câștigat 4 puncte la rând, care i-au adus game-ul. Odată egalată situația la mijlocul setului secund, fiecare jucătoare și-a câștigat serviciul și s-a ajuns la tie-break. Simona nu a cedat nicio clipă inițativa și s-a impus cu 7-4!

    Prin victoria cu 6-2, 7-6, cea mai bună jucătoare din România s-a calificat în prima sa finală de Grand Slam, iar cel dintâi titlu major poate veni chiar în locul cel mai drag pentru reprezentanta noastră: Simona a fost campioana junioarelor la Roland Garros, în 2008.

    Accesul în finala de la Paris îi va aduce mai multe beneficii jucătoarei noastre: indiferent de rezultatul finalei, Simona va urca pe locul 3 WTA și va deveni prima sportivă din România care va ocupa o poziție pe podiumul mondial.

    De asemenea, finalista este recompensată cu 1300 de puncte și 825 000 de euro, iar câștigătoarea trofeului va fi mai bogată cu 1,65 milioane de euro și 2000 de puncte în clasamentul WTA.

    Halep a devenit a treia româncă în finala de la Roland Garros, după Florența Mihai, învinsă în 1977, și Virginia Ruzici, campioană în 1978 și finalistă în 1980.

    Adversara Simonei din finala de sâmbătă va fi Maria Sharapova. Jucătoarea din Rusia a învins-o pe Eugenie Bouchard și va disputa a treia finală la rând la Roland Garros. Partida poate fi urmărită de la ora 16.00, în direct la Eurosport.

    Halep și Sharapova și-au mai disputat recent o finală: se întâmpla la Madrid, în startul lunii mai, atunci când rusoaica s-a impus cu 1-6, 6-2, 6-3. Simona va încearca să o învingă pentru prima dată în carieră pe fosta ocupantă a locului 1 mondial: Masha conduce cu 3-0 la capitolul meciuri directe.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE