More

    Echipa din Oar a spart gheaţa!

    oar

    Sâmbătă, pe stadionul Olimpia, sezonul Ligii a IV-a s-a încheiat oficial cu finala dintre Victoria Apa, câştigătoarea seriei A, şi Someşul Oar, învingătoarea din seria B. A fost un meci între două echipe valoroase, însă Someşul din Oar a reuşit să se impună cu 2-1 la capătul unui meci pe care l-a dominat în mare parte. Se pare că cifra patru le-a purtat noroc jucătorilor Oarului, fiind cea de-a patra finală jucată şi prima câştigată după şapte ani de muncă.

    Echipa pregătită de Alex Botoş a controlat meciul încă de la început, iar Cădar, în minutul 9, îl întinde serios pe Şteţca cu un şut de la 17 metri, respins de portarul celor de la Apa. Apoi Tripon trece pe lângă deschiderea scorului cu o lovitură de cap puţin pe lângă buturi. Minutul 25 a adus şi prima fază importantă a partidei. Nagy este faultat în careul echipei din Apa, iar arbitrul divizionar A, Florin Marcu dictează lovitură de pedeapsă. Tripon transformă şi aduce Oarul în avantaj. Nu însă pentru mult timp, pentru că Raul Ritli reuşeşte să egaleze în minutul 35, după o centrare a lui Timoc. Acesta avea să fie şi scorul pauzei, Victoria Apa – Someşul Oar 1-1. La revenirea de la cabine, Oarul pare mai dornică de victorie şi controlează prima parte a reprizei secunde, dar Tripon şi Alex Botoş nu reuşesc să înscrie. A venit însă minutul 57 când Tripon s-a descurcat bine între doi adversari, a pasat pentru Puţi, acesta a centrat în careu iar Nagy îndeplineşte o simplă formalitate. Chiar dacă au presat în ultimele minute de joc, elevii lui Zoltan Ritli nu au reuşit să egaleze şi să trimită meciul în prelungiri, astfel că Someşul Oar sparge gheaţa, câştigând prima finală de campionat. A fost bucurie mare pe stadionul Olimpia, a curs multă şampanie, iar jucătorii au sărbătorit aşa cum se cuvine acest titlu.

    “Am aşteptat şapte ani să punem în vitrină această cupă. Sunt foarte fericit şi felicit jucătorii, staff-ul tehnic pentru această realizare“, a spus Zsolt Maiorciac, managerul echipei din Oar.

    De cealaltă parte, antrenorului-jucător Alex Botoş nu i-a venit să creadă că a reuşit să câştige campionatul.

    “Mă bucur pentru această realizare şi sper să reprezentăm cu brio judeţul la barajul de promovare“.“Din păcate s-a văzut diferenţa de pregătire dintre cele două echipe. Ei se antrenează de câteva ori pe săptămână, noi muncim câte 12 ore şi ne întâlnim la meciuri. Felicit Oarul pentru această performanţă“, a declarat antrenorul Victoriei Apa, Zoltan Ritli.

    Oarul nu are prea mult timp pentru a sărbători, pentru că pe 14 iunie, de la ora 11.00, tot pe stadionul Olimpia are loc finala Cupei, unde campioana judeţului va întâlni Olimpia II Satu Mare. Iar mai apoi, pe 21 iunie, în judeţul Sălaj, la Zalău, Şimleu Silvaniei sau Nuşfalău, Someşul Oar va juca barajul pentru promovarea în Liga a III-a, împotriva campioanei Maramureşului, CSM Sighetu Marmaţiei, care a trecut după loviturile de departajare de ACS Speranţa Colătu cu 5-4.

    Apa: Şteţca – Iaţu, Timoc, Raţ, Bordac, Grigorie (58 Moraru), Szilagyi (46 Tulici – 90 Demeter), Ritli, Talpoş (63 Mihovici), Szekely, Farcaş.

    Oar: Dobrai – D. Botoş (75 Sălăgeanu), Glodean (87 Mezei), Silaghi, Matei, Pop, A. Botoş, Puţi, Cădar (93 Pintye), Nagy (89 Kirner), Tripon.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE