More

    80 de participanţi la Trofeul Match Point

    tenis

    De sâmbătă până ieri, cocheta bază sportivă Match Point a fost gazda trofeului cu acelaşi nume, aflat la prima ediţie. Însă participarea a fost una numeroasă, peste 80 de tenismeni, fete şi băieţi, s-au întrecut timp de trei zile pe o zgură de calitate. Au fost prezenţi sportivi la cinci categorii de vârstă, fete şi băieţi: 10, 12, 14, 16 şi 18 ani din Satu Mare, Oradea, Timişoara, Cluj, Sibiu, Baia Mare, Salonta, Sighet şi Zalău. Arbitru principal a fost Elek Benedek, un sătmărean care a oficiat chiar şi meciuri ale finalistei de la Roland Garros, Simonei Halep. Organizatorii principali, şi de această dată soţii Panas, Antonia şi Călin, în colaborare cu Federaţia Română de Tenis, acest turneu aflându-se şi în calendarul oficial al forului de specialitate. Primii clasaţi au fost recompensaţi cu diplome, cupe şi premii atractive. S-au acordat şi premii speciale pentru fair-play. La categoria 12 ani, Ariana Ţimerman, pregătită de Antonia Panas de la clubul Match Point, a fost cea mai bună câştigând trofeul. De la ea am aflat că tenismena sa favorită e chiar Sharapova, dar în finală a ţinut cu Halep.

    După încheierea festivităţilor de premiere de la simplu, după-amiază s-au jucat meciuri la dublu, de asemenea foarte interesante. Iar căldura mare nu a stat în calea unor evoluţii bune ale tinerilor practicanţi ai tenisului de câmp.

    Sigur, clasamentele finale au fost finalizate undeva spre seară, însă ideea principală a acestui turneu a fost promovarea acestui sport în rândul copiilor, iar ceea ce fac la Match Point Antonia şi Călin Panas e un lucru care merită toate aprecierile.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE