More

    Canicula îi trimite pe sătmăreni la Urgenţe

    upu

    Marea majoritate a sătmărenilor care s-au prezentat în minivacanţa de Rusalii la Urgenţe au prezentat afecţiuni specifice perioadei caniculare din această perioadă.

    Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, Constantin Demian, în intervalul 6 – 10 iunie, la Unitatea de Primire Urgente au solicitat asistenţă medicală un număr de 626 de persoane. Cifra maximă într-un interval de 12 ore – 135 pacienţi – a fost atinsă în data de 9 iunie, între orele 7.00-19.00.

    Majoritatea pacienţilor au prezentat afecţiuni de sezon, cum ar fi lipotimii sau pusee hipertensive datorate expunerii îndelungate la soare sau statului în bazinele cu apă termală, precum şi afecţiuni digestive (diaree, indigestii, colici abdominale şi biliare).

    Totodată, în aceeaşi perioadă de timp, la Urgenţe au mai fost înregistraţi 18 pacienţi cu înţepături de căpuşe, cinci muşcaţi de câini, doi loviţi de cai, precum şi şase pacienţi cu traumatisme rezultate în urma unor accidente rutiere.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE