More

    Primul meci, primul derby

    meci

    Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia debutează în această seară (n.r. joi), primul meci fiind cel dintre naţionala ţării gazdă a competiţiei şi Croaţia. Stadionul din Sao Paolo se va dovedi neîncăpător, iar fanii cariocas au pregătit un spectacol pe cinste în tribune, la meciul de debut al Braziliei la ediţia 2014 a Campionatului Mondial. Însă există o problemă cu stadionul din Sao Paolo. Organizatorii au lucrat ieri încă la arena din Sao Paulo, unde scaunele nu au fost montate la o peluză, iar FIFA a avertizat că stadionul nu va fi plin la ora disputării partidei, întrucât nu a fost testat înainte.

    Pentru acest meci antrenorul Braziliei Luiz Felipe Scolari poate alinia cel mai bun 11, întrucât nici un jucător nu este suspendat sau accidentat, ceea ce inseamna ca Ramires, Willian si Dante isi vor astepta randul cu ocazia celui de-al doilea meci al grupei. De cealaltă Mario Mandzukic este suspendat pentru primul joc din Grupa A. In aceste conditii, foarte probabil Ivica Olic va conduce atacul europenilor, in conditiile in care Eduardo si Nikica Jelavic vor fi rezerve. Astfel, Kovacic va fi mutat in banda stanga a liniei de mijloc, pentru ca Ivan Rakitic sa opereze in liniste in spatele unicului atacant, Ivica Olic.
    Meciul Brazilia – Croaţia, care va începe la ora României 23.00, în direct la TVR 1, va fi condus de o brigadă de arbitri din Japonia, care îl va avea la centru pe Yuichi Nishimura (42 de ani). Niponul este unul dintre cei cinci arbitri care au oficiat meciuri şi la precedentul turneu final de CM, din Africa de Sud, şi care vor conduce meciuri la Rio.

    Brazilienii nu au amintiri plăcute cu Yuichi Nishimura. Acesta a condus la centru meciul Brazilia – Olanda 1-2, din sferturile de finală ale CM din Africa de Sud, din 2010. Atunci, sud-americanii i-au reproşat lui Nishimura maniera de arbitraj, reproşându-i în principal eliminarea lui Felipe Melo, cu un sfert de oră înainte de finalul partidei.

    Brazilia: Cesar – Marcelo, Silva, Luiz, Alves – Paulinho, Gustavo – Neymar, Oscar, Hulk – Fred.
    Croatia: Pletikosa – Srna, Lovren, Corluka, Pranjic – Vukojevic, Modric – Perisic, Rakitic, Kovacic – Olic.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE