More

    Bolba vede o finală Brazilia-Spania

    campionatul-mondial-de-fotb

    Campionatul Mondial a început aseară şi aşa cum era şi firesc oamenii de fotbal din Satu Mare aşteaptă cu interes toate duelurile din Brazilia. Singurul sătmărean medaliat la un Campionat Mondial, Mircea Bolba, spune că mereu aşteaptă cu interes această competiţie pe care o numeşte unică.

    Bolba care a luat bronzul cu România la Mondialele de tineret din 1981 din Australia vede o finală Brazilia-Spania dar nu exclude şi varianta ca Argentina lui Messi să dea lovitura. “Merg pe mâna Braziliei şi a Spaniei deşi n-ar fi exclus să apară surprize. Sper să pot urmări toate meciurile deşi sincer unele sunt la ore cam matinale pentru mine. Argentina îi are pe Messi şi Di Maria, Belgia are un lot tânăr , Germania e mereu puternică , apoi de la Olanda , Anglia, Italia sau Franţa mereu avem aşteptări mari.” a spus Bolba care încă nu e în vacanţă .

    “Eu am finala mea. Sâmbătă cu echipa a doua a Olimpiei sper să luăm trofeul. Vor lipsi Lemac, Anca Trip, Rus, dar şi aşa cu aceşti copii putem lua trofeul” a mai spus antrenorul galben-albaştrilor.

    Principalul Olimpiei, Tibi Csik nu are o favorită certă la Mondial dar şi-ar dori totuşi Brazilia în finală.
    “ Mereu am avut câte o favorită. Germania, Spania, Franţa, Brazilia, România, Ungaria… Bine, acum ultimele două nu mai e cazul” spune Csik care recunoaşte totuşi că pentru bunul mers al competiţiei ar fi de preferat Brazilia în finală.

    “La ce probleme sociale sunt acolo dacă Brazilia nu ia titlu va fi scandal. “ crede Csik care speră să vadă toate meciurile. “ Cu Olimpia ne reunim peste o lună. Până atunci vin cu Mircea Bolba pentru a pregăti finala cupei. În rest, vacanţă cu Mondial”, a încheiat Csik.

    În schimb, antrenorul zonal Dacian Nastai merge sigur pe mâna Spaniei. “ Sunt mare fan Real şi îmi place stilul spaniol. Mi-aş dori ca ei să câştige din nou Mondialul. Nu cred că o să apară idei noi în privinţa tacticii deoarece timpul e prea scurt, se joacă o singură lună, dar va conta fiecare detaliu. Legat de oboseală, distanţe, teren de joc, refacere…” punctează Nastai.

    Legat de viitorul fotbalului românesc Nastai s-a arătat dezamăgit de rezultatele obţinute de juniorii Under 19. “ Asta e din păcate realitatea. La noi copiii sunt forţaţi pentru a fi rapid transferaţi afară. Până când la acest nivel nu se reface Campionatul de tineret ca aceşti copii să joace meci de meci nu o să creştem în valoare. În plus mai e şi reducerea numărului de echipe din liga 1 care va diminua numărul românilor din campionat. Trebuie regândit rapid sistemul pentru că altfel vom urmări multe mondiale la televizor de acum înainte fără România printre calificate” a încheiat Nastai.

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE