More

    Aur pentru România la C.E din Franţa

    spada

    În cea de-a șasea zi a Campionatului European de scrimă seniori de la Strasbourg a venit rândul echipei de spadă feminin să intre în lupta pentru medalii. Favorită la câştigarea unei medalii, România a reuşit să răpună Rusia cu 38-34 şi să câştige titlul de campioană europeană.

    Echipa formată din Ana Maria Brânză, sătmăreanca Simona Pop, Simona Gherman și Maria Udrea a intrat direct pe tabloul de 8, alături de Rusia, acolo unde fetele au dat peste reprezentativa Ucrainei, care a învins Germania cu 16-15. Româncele au trecut fără probleme de Ucraina, cu 45-31, şi s-au calificat în semifinale, după o evoluţie foarte bună a fostei spadasine de la CS Satu Mare, Simona Pop. Mai departe spadasinele au întâlnit pentru un loc în finală Italia. După o dispută interesantă, în care italiencele au condus în prima parte, naţionala noastră a reuşit să învingă, scor 29-24 şi să îşi asigure prezenţa în finală. În cealaltă semifinală, Rusia a învins Estonia cu 45-31. Finala a avut loc aseară, unde România a întâlnit Rusia. În urma disputei, noua campioană europeană la spadă feminin este România, Rusia fiind învinsă de fetele noastre.

    Până la această performanţă, singura medalie a României la Strasbourg a fost adusă duminică de Simona Gherman, bronz în proba de spadă feminin individual.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE