More

    Concertul “Bijuterii Muzicale” a încheiat stagiunea centenară

    concert

    Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare a organizat joi seara ultimul concert din cadrul stagiunii centenare 2013-2014. Ca în fiecare an, epilogul stagiunii a fost reprezentat de tradiţionalul spectacol muzical “Bijuterii Muzicale”, care l-a avut ca protagonist pe dirijorul Franz Lamprecht. La fel ca la majoritatea concertelor, şi spectacolul de joi seara s-a desfăşurat cu sala plină, iar printre spectatori s-a numărat şi deputatul Istvan Erdei. Concertul a debutat cu Polca op.386, de Strauss, şi a continuat cu o Serenadă de Toselli.

    A urmat spectaculosul În galeria Regelui Muntelui din opera “Peer Gynt”, de Grieg, şi care a continuat cu Vânătoarele din baletul “Silvia”, de Delibes. Tot în prima parte orchestra filarmonicii sătmărene a mai interpretat Sarabandă şi Preludiu din opera “Holberg Suite”, de Grieg, Quadrillul Liliacului, de Strauss, urmat de Marşul imperial, de Elgar. Prima parte a concertului s-a încheiat cu Intermezzo din “O mie şi una de nopţi”, de Strauss, respectiv Viaţa în Prater-ul vienez, de Translateur.

    Spectacolul muzical a continuat în partea a doua cu Galopul şampaniei de Lumbye, care a continuat cu o Petrecere ţigănească de Lehar, unde a fost Cânt, râs şi dans, de Ziehrer. A urmat Carmen Quadrill de Strauss, iar concertul s-a încheiat oficial cu Suita de dans de Lehar. Nici de data aceasta n-au lipsit bis-urile, şi care de data aceasta au fost inedite, întrucât orchestra condusă magistral de maestrul Franz Lamprecht a interpretat “Tom şi Jerry”, de Scott Bradley, şi Marşul lui Mickey Mouse, de Jimmie Dodd.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE