More

    Primarul Coica preia frâiele problemei gardului care blochează strada Traian Vuia

    traian

    Cu ocazia unei şedinţe de audienţe susţinute sâmbătă de către primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, reprezentanţii Asociaţiei de locatari a blocurilor C27 şi C29 de pe strada Traian Vuia au scos la iveală o situaţie incredibilă. Un teren situat pe strada Oltului colţ cu Traian Vuia are în acte doi proprietari: unul tabular şi altul extratabular. Proprietarul aparent tabular pare să fie un sătmărean, iar proprietarul extratabular pare să fie statul român. Asociaţia de locatari i-a cerut sâmbătă primarului Dorel Coica sprijin pentru clarificarea situaţiei. “Pe bună dreptate că oamenii sunt revoltaţi şi au dreptate, pentru că acolo, din punctul meu de vedere, s-au făcut ilegalităţi. O delegaţie foarte numeroasă a cetăţenilor s-a prezentat la primar, împreună cu un avocat. Am stabilit că de luni primarul preia această problemă. De la ora 12.00 avem o întâlnire cu toţi factorii de decizie şi să facem paşii următori. Deci, dorim să se corecteze lucrurile care au fost, zic eu, greşit începute acolo. Din punctul meu de vedere sunt probleme acolo, din punctul de vedere al locatarilor sunt probleme”, a declarat primarul Dorel Coica.

    Avocatul asociaţiei de locatari a declarat că clienţii săi sunt optimişti în ceea ce priveşte identificarea unei soluţii favorabile. “Este vorba despre un cetăţean care, pur şi simplu, a construit un gard metalic pe terenul statului, pe calea de acces dintre blocuri. Oamenii, vă daţi seama, sunt revoltaţi. Nu pot ieşi din casa scărilor, nu pot utiliza parcarea. Nu pot utiliza calea de acces către propriile domicilii, până la urmă. Dar, în urma întâlnirii pe care am avut-o cu domnul primar avem speranţe că se va ajunge la o soluţie care să convină tuturor”, a precizat avocatul Voicu Rusu.
    Problema este cu atât mai delicată cu cât sătmăreanul care şi-a îngrădit terenul, care se suprapune cu o alee de acces, blochează astfel accesul autoturismelor la parcare, proprietatea statului român, şi la garajele locatarilor din blocurile C27 şi C29. “Noi am depus organului local documentaţia prin care demonstrăm faptul că în 1986, tatăl acestui cetăţean care a construit gardul a fost expropriat. Cerem insistent demolarea gardului pentru faptul că aleea de acces la parcare este îngrădită şi nu putem intra în parcarea care aparţine ansamblului de locuinţe”, a declarat preşedintele Asociaţiei de proprietari Ioan Chereji.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE