More

    Spectacol de excepţie al elevilor Şcolii de Arte

    arte01

    Sala de Cultură a Sindicatelor a răsunat sâmbătă pe ritmurile muzicii clasice în cadrul unui spectacol de balet şi dans sportiv oferit de elevii Şcolii de Arte cu ocazia sfârşitului de an şcolar. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unui număr impresionant de spectatori, printre care părinţii şi bunicii cursanţilor Şcolii de Artă Satu Mare. Nu a lipsit nici preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, care a ţinut să felicite conducerea Şcolii de Arte – instituţie subordonată Consiliului Judeţean, recompensându-i pe profesori cu diplome de recunoştinţă. Managerul Şcolii de Arte Satu Mare, Mircea Deac, a mulţumit Consiliului Judeţean pentru sprijinul acordat, dar şi părinţilor pentru încrederea şi sprijinul manifestat ani la rând.

    În deschiderea spectacolului, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a ţinut să îi felicite pe cei din conducerea Şcolii de Arte Satu Mare pentru ceea ce fac pentru copiii sătmărenilor. “Este un eveniment pe care îl aşteptăm în fiecare an, şi tocmai de aceea mă simt deosebit de onorat că pot să fiu astăzi alături de dumneavoastră, din nou. Este un eveniment în care în rolul principal sunt copiii noştri. Vreau să îi felicit pe aceşti minunaţi copii. Nu în ultimul rând să îi felicit pe profesorii coordonatori Ovidiu Ignat, Gabriela Tănase şi Maria Varga, responsabilă cu evenimentele culturale, cu programele organizate de Şcoala de Arte. Eu vreau să îmi exprim recunoştinţa pentru tot ceea ce faceţi. Dansul mi se pare una dintre cele mai importante şi frumoase arte, pentru că prin mişcările ei exprimă sentimente. Cred că muzica a apărut pentru a acompania dansul”, a precizat Adrian Ştef.

    arte02

    În semn de recunoştinţă pentru activitatea profesorilor, preşedintele Consiliului Judeţean le-a înmânat profesoarei de balet Gabriela Tănase, antrenorului de dans sportiv Ovidiu Ignat şi coordonatorului de programe culturale Maria Varga câte o diplomă de merit. “Vreau să vă înmânez câte o diplomă de recunoştinţă din partea Consiliului Judeţean şi pot să vă asigur că în continuare o să vă sprijinim şi o să vă alocăm sumele necesare pentru a putea atrage şi mai mulţi copii şi mai mulţi tineri către cursurile dumneavoastră. Cred că Şcoala de Arte poate să ne ajute să restabilim puţin scara de valori. Trebuie să îi atragem pe copii către artă, către frumos. Felicitări şi dumneavoastră, stimaţi părinţi, pentru că îi îndrumaţi şi îi susţineţi”, a conchis Adrian Ştef.

    Reamintim că în ultima lună au avut loc o serie de manifestări care au marcat încheierea anului şcolar. Astfel, în data de 4 iunie au avut loc un recital de chitară susţinut la sediul Şcolii de Arte, respectiv Festivalul de vară care a avut loc la Consiliul Judeţean. Manifestările de sfârşit de an şcolar au continuat joi, 12 iunie, de la ora 17.00, atunci când în Pasajul Corneliu Coposu s-a desfăşurat un recital al cursanţilor de muzică uşoară şi muzică populară. Vineri, 13 iunie, de la ora 17.00, a avut loc la sediul Şcolii de Arte spectacolul de muzică clasică şi poezie. Manifestările s-au încheiat sâmbătă, 14 iunie, de la ora 11.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare cu tradiţionalul spectacol de balet şi dans sportiv.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE