More

    Mangalianul, la prima cursă spre mare

    mangalian

    Prima cursă din acest sezon estival a Mangalianului, trenul care face legătura dintre judeţul Satu Mare şi litoralul Mării Negre, a avut loc sâmbătă, când a pornit din Gara Satu Mare la ora 13.15. Trenul va circula până pe data de 13 septembrie. Călătorii care îşi vor achiziţiona bilete anticipat vor beneficia de reduceri substanţiale.

    Mangalianul a pornit sâmbătă pentru prima dată în acest sezon estival din Gara CFR Satu Mare. La prima cursă a Mangalianului din acest an şi-au cumpărat bilete puţini sătmăreni, din care doar câţiva au vizat destinaţia sa finală, adică litoralul Mării Negre. “Trebuie să ajung la Constanţa şi nu am altă alternativă. Am multe bagaje şi nu mă pot deplasa cu un alt mijloc de transport. Acesta este motivul principal pentru care am decis să fac această călătorie cu Mangalianul. Sper să fie o călătorie plăcută şi să nu am surprize neplăcute”, ne-a declarat o sătmăreancă înainte de a se urca în tren. Garnitura de tren a pornit din Gara Satu Mare la ora 13.15 şi a ajuns la Mangalia ieri dimineaţă, la ora 10.15. La întoarcere, trenul va porni la ora 14.42 din Mangalia spre Satu Mare. Trenul va circula până pe data de 13 septembrie când va face ultimul drum din acest sezon din Mangalia spre Satu Mare.

    Preţul unui bilet întreg dus este de 205 lei la clasa I, 143 de lei la clasa a II-a, 174 de lei la cuşetă şi 281 de lei la vagonul de dormit. Cei care îşi cumpără bilet “dus-întors” vor plăti 369,80 lei pentru clasa I, 258,20 lei pentru clasa a II-a, 380,20 lei pentru un loc la cuşetă şi 521,80 lei la vagonul de dormit. Călătorii pot beneficia de reduceri substanţiale dacă îşi achiziţionează biletele cu anticipaţie. Astfel, cei care îşi cumpără biletele cu anticipaţie de 21-30 de zile, beneficiază de o reducere de 25%. De reducere de 18% beneficiază cei care îşi achiziţionează documentele de călătorie cu o anticipaţie de 11-20 de zile, respectiv de 10% cei care îşi cumpără biletele cu 6-10 zile înainte de data călătoriei.

    Informaţii suplimentare cu privire la reducerile aplicate elevilor, studenţilor, pensionarilor şi grupurilor de călători pot fi obţinute la numărul de telefon 0261-711002 sau de la Agenţia de Voiaj CFR Satu Mare, situată în Piaţa 25 Octombrie, nr. 9.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE