More

    Primarul Coica declară război lebeniţarilor

    lebenite

    Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat că va face ordine pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ. De această dată i-au intrat în colimator lebeniţarii, care nu îşi vor mai putea valorifica marfa pe unde îi taie capul. Primăria Satu Mare a stabilit şase puncte în care se pot comercializa lebeniţele, dar şi în pieţele agro-alimentare. Edilul şef sătmărean s-a supărat în special pe acea categorie de lebeniţari din alte judeţe, precum Sălaj, Dolj sau Călăraşi, care de cele mai multe ori îşi vând marfa direct din portbagajul maşinii, fără niciun fel de autorizaţii.

    Vânzări doar în locuri speciale
    Pentru a face ordine în comerţul stradal, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că lebeniţarii îşi vor putea vinde marfa doar în locurile special amenajate. Este vorba despre punctele autorizate situate pe Bulevardul Lucian Blaga, în staţia de autobuz din faţa UNIO, pe Bulevardul Lucian Blaga – colţ cu strada Păuleştiului, pe Bulevardul Independenţei, pe strada Prahovei – colţ cu strada Ravensburg, pe strada Brânduşa – colţ cu Bulevardul Sănătăţii, respectiv în Piaţa 14 Mai. “Am stabilit şase locuri speciale în cartiere pentru vânzătorii de pepeni verzi. Nu este igienic să se vândă oriunde, direct din portbagaj. Prin autorizarea acestor şase puncte am venit în sprijinul pensionarilor, care nu se pot deplasa de cele mai multe ori în pieţe, ca mai apoi să care lebeniţe de şase-şapte kilograme. Îi atenţionez pe cei din Sălaj, Călăraşi sau Dolj că nu au voie să vândă în locuri neautorizate, ci doar în pieţe”, a precizat Dorel Coica.

    Controale peste controale
    Edilul şef sătmărean a declarat că a dat dispoziţii speciale Poliţiei Locale şi inspectorilor din cadrul Primăriei Satu Mare care vor ieşi la vânătoare de comercianţi ilegali. Marfa care va fi confiscată va urma să fie direcţionată către casele de copii şi căminele de bătrâni. “Poliţia Locală are dispoziţie să vâneze vânzătorii ambulanţi care nu au autorizaţie. Marfa confiscată va fi trimisă către căminele de bătrâni şi către casele de copii”, a precizat primarul Dorel Coica.

    Ordine şi în pieţe
    Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a mai precizat că aceste controale vor fi extinse şi în pieţe, în vederea identificării falşilor producători, care deţin certificate de producători obţinute în mod fraudulos prin largul concurs al unor funcţionari publici. “Poliţia Locală va verifica şi certificatele de producător, în mod special în pieţele din municipiu. Ştim cum se obţin aceste certificate, cu largul concurs al unor primari”, a arătat Dorel Coica. Edilul şef sătmărean i-a luat în vizor şi pe contrabandiştii de ţigări, dar şi alte categorii de şmecheraşi. “Există grupuri cu mai puţină educaţie care ameninţă producătorii. Aceste practici vor lua sfârşit în pieţe. Vor avea loc la tarabe doar adevăraţii producători”, a conchis primarul municipiului Satu Mare.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE