More

    Iată rezultatul propagandei electorale din Franța!

    Linșarea unui țigan din România provoacă un val de reacții emoționale în toată Europa. Bineînțeles, după ce președintele Franței a condamnat faptele abominale din Hexagon, s-au trezit și autoritățile românești să ia poziție oficială. Cu întârziere de o zi! Din păcate, oficialitățile, indiferent din ce țară provin, reacționează numai după ce presa creează un breaking news. Numai după ce faptele sunt condamnate de un ziar sau de o televiziune, iar apoi opinia publică vibrează. Sensibil la capitolul imagine și la indicația prețioasă a unui consilier, șeful statului, indiferent cine este acesta, vine în fața națiunii și cere să se facă dreptate, după ce își exprimă compasiunea.

    Dar totul pare tardiv, pentru că tânărul linșat de 12 huligani este aproape mort. Interesant este faptul că președintele Franței, Francois Hollande, condamnă astfel de atrocități, dar nu pune în discuție faptul că întreg discursul autorităților și al factorilor politici, indiferent de culoarea politică ( de la stânga la dreapta sau extrema dreaptă naționalistă) au creat cadrul natural pentru asemenea manifestări barbare.

    Toate pozițiile adoptate în ultimii ani de partidele franceze au avut un conținut de linșaj verbal al așa zișilor infractori din Estul Europei ( mai ales din România și Bulgaria), fără să vină cu propuneri concrete pentru rezolvarea decentă a unui fenomen infracțional pe care îl putem găsi în orice zonă a Europei. Furturi, spargeri de locuințe, cerșetoria sunt fenomene de când lumea și pământul, iar sarcina poliției este să-i prindă pe infractori și să aplice legea.

    Dar, politicienii, în căutare de voturi, au tranformat aceste mici găinării ale țiganilor din România sau Bulgaria în subiect de propagandă electorală, care a prins extrem de bine la populație și care a incitat lumea la ură etnică și xenofobie. Rezultatul a fost că extrema dreaptă din Franța a câștigat alegerile europarlamentare pe spatele săracilor țigani care fură din buzunare și cerșesc. De aceea, chiar socialiștii din Franța, cunoscuți ca fervenți apărători ai drepturilor omului, s-au transformat peste noapte în adepți ai ridicării barierelor în fața așa-zisei invazii a imigranților din Europa de Est.

    De aceea, putem spune că principalul vinovat față de linșarea tânărului țigan român este statul francez, care a incitat timp de ani de zile la ura împotriva străinilor, în special împotriva etniei rome, în particular împotriva României. De condamnat este și Bucureștiul care se arată total depășit în administrarea acestei crize, de văzut este și reacția MAE în fața propagandei antiromânești din Hexagon.

    Marius Oproiu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE