More

    7 lucruri pe care nu trebuie să le bagi niciodată în cuptorul cu microunde!

    microunde

    Cuptoarele cu microundele au fost inventate pentru cei ce vor să pregătească ceva rapid de mâncare, numai că nu poţi băga chiar orice în ele.

    Atunci când folosiţi un cuptor cu microunde… trebuie să ştiţi că lucrurile tind să explodeze, dacă nu puneţi în el exact ce trebuie!

    1. Cutiile cu mâncare chinezească

    S-a răcit puţin mâncarea chinezească? Nu băga cutiile la microunde, din cauza ambalajului care conţine componente ce fac flama, ci pune preparatele într-o farfurie pe care să o introduci în cuptor sau mănâncă totul rece!

    2. Pungile de mâncare

    Să nu băgaţi în cuptorul cu microunde o pungă din hârtie în care aţi pus un sandwich. Medicii susţin că, la temperaturi ridicate, acestea iau pur şi simplu foc.

    3. Ambalajele de iaurt

    Ambalajele de unică folosinţă, aşa cum sunt cele de iaurt, margarină sau smântână, nu au ce cauta în cuptoarele cu microunde. La temperaturi ridicate se pot contorsiona sau chiar topi, situaţie care duce la eliberarea de substanţe chimice în mâncarea ta.

    4 . Ouăle

    Chiar nu poţi să fierbi ouă la microunde! Dacă încerci, nu vei reuşi decât să îţi asiguri minute bune de curăţat fiecare colţişor al cuptorului pe care îşi va lăsa gălbenuşul oul pe care l-ai supus chinurilor fierbinţi.

    5. Fructele

    Există câteva fructe care fac faţă mai bine temperaturilor ridicate. Multe dintre ele, însă, vor exploda. Ştim sigur că strugurii explodează când sunt puşi la microunde. La fel se întâmplă şi cu smochinele.

    6. Folia de aluminiu

    Fie că acoperă o farfurie, fie că aţi pus o felie de prăjitură pe ea, folia de aluminiu nu se comporta bine în microunde, din cauza metalului inflamabil pe care îl conţine şi care va lua foc.

    7. Sfat: Nu porni microundele fără să pui nimic în cuptor!

    Din moment ce nu există nici o mâncare care să absoarbă microundele, acestea vor ajunge să fie absorbite de cuptor însuşi şi până la explozie mai rămâne un pas.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE