More

    “Teoria muzicii” de Ştefan Csendes, lansată la Şcoala de Arte

    lansare

    La Şcoala de Arte Satu Mare s-a desfăşurat ieri un eveniment editorial, în cadrul căruia profesorul Ştefan Csendes şi-a lansat cartea “Teoria muzicii”, realizată cu sprijinul lectorului Maria Varga, adresată cursanţilor şcolilor de arte. La lansare au participat directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Satu Mare, Felician Pop, directorul adjunct al Bibliotecii Judeţene Satu Mare, Robert Laszlo, directorul editurii “Citadela”, Aurel Pop, conducerea Asociaţiei Artiştilor Plastici (AAP) Satu Mare formată din preşedintele Gergely Csaba şi prim-vicepreşedintele Ştefan Tillinger, conducerea Şcolii de Arte Satu Mare, reprezentată de managerul Mircea Deac şi directorul Florin Pop, alături de actuali şi foşti colegi cu Ştefan Csendes.

    Directorul Felician Pop a declarat că este un volum necesar cursanţilor Şcolii de Arte, fiind o carte foarte bine realizată. Despre acest volum au mai vorbit Robert Laszlo, profesoara Emilia Delanu şi poetul Aurel Pop. Tot cu această ocazie, profesorul Ştefan Csendes a fost sărbătorit pentru cei 70 de ani împliniţi, respectiv pentru cei 43 de ani de activitate la Şcoala de Arte Satu Mare, fiind răsplătit cu diplome de excelenţă şi de merit din partea Consiliului Judeţean Satu Mare, respectiv a Şcolii de Arte Satu Mare.

    În cadrul evenimentului nu au lipsit nici surprizele muzicale oferite de profesorii Judit Mihaly Budean şi Beata Pap. La final, profesorul Ştefan Csendes a declarat că a avut mare noroc să lucreze la Şcoala de Arte şi că volumul pe care l-a scris a fost început în urmă cu doi ani. Nu în ultimul rând le-a sugerat profesorilor ca fiecare cursant al acestora să aibă un caiet de teorie şi unul de practică.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE