More

    Sute de vizitatori la Consiliul Judeţean

    cj1

    Sute de elevi şi preşcolari, însoţiţi de cadrele didactice, au vizitat ieri Consiliul Judeţean în cadrul Zilei Porţilor Deschise, fiind primul eveniment organizat în cadrul celei de a doua ediţii a Zilelor Judeţului. Cu această ocazie, cei interesaţi au putut vedea felul în care se desfăşoară activitatea în această instituţie şi au vizitat sala de şedinţe şi cabinetele preşedintelui şi vicepreşedinţilor. De asemenea, în holul Palatului Administrativ, instituţiile subordonate Consiliului Judeţean, precum şi unele instituţii de învăţământ superior, au amenajat standuri de prezentare.

    Standuri de prezentare la intrare
    Vizitatorii au fost întâmpinaţi, încă de la intrare, de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, precum şi de directorii instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean. După ce corul Liceului Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” a intonat Imnul de Stat, preşedintele Adrian Ştef le-a mulţumit profesorilor, educatoarelor, elevilor şi preşcolarilor pentru că au ales să viziteze clădirea Palatului Administrativ în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea Consiliul Judeţean, Prefectura Satu Mare şi Primăria municipiului Satu Mare. “Am decis să avem azi o zi a porţilor deschise la Consiliul Judeţean prin care să oferim copiilor, dar nu numai lor, posibilitatea de a vizita birourile instituţiei, a preşedintelui, vicepreşedinţilor şi a secretarului judeţului”, a spus preşedintele Ştef.
    Totodată, le-a mulţumit şi reprezentanţilor instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean pentru modul în care s-au implicat pentru realizarea acestui eveniment, şi anume Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Şcoala de Arte, Biblioteca Judeţeană, Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale, Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă, RA Aeroportul Satu Mare, Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor, Camera Agricolă Judeţeană, Muzeul Judeţean, Serviciul Public de Administrare a Deşeurilor, Spitalul Judeţean Satu Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Orăşenesc Negreşti Oaş şi Consiliul Judeţean al Elevilor. Este vorba în total de 15 instituţii subordonate Consiliului Judeţean care au amenajat standuri în holul Palatului Administrativ.

    În continuare, vicepreşedintele Mircea Govor i-a salutat pe elevi, preşcolari şi pe cadrele didactice însoţitoare, urându-le bun venit. “Azi mă simt în elementul meu deoarece mie îmi face plăcere să fiu înconjurat de cei mici. Vă invit să vizitaţi instituţia noastră şi apoi să vă simţiţi bine pe parcursul desfăşurării Zilelor Judeţului Satu Mare”, a mai spus Mircea Govor.

    cj2

    Palatul Administrativ, dat în folosinţă în 1986
    În continuare, directorul Centrului Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale, Felician Pop, a făcut o scurtă prezentare a Palatului Administrativ, clădire care până în urmă cu circa cinci ani a fost cea mai înaltă construcţie civilă din România. Clădirea a fost dată în folosinţă în anul 1986, iar la construcţia ei au lucrat circa 12.000 de oameni. “Mulţi au considerat această clădire o adevărată catedrală comunistă, construită cu ideea de a impresiona, de a intimida. În perioada comunistă toate instituţiile statului şi-au avut sediul în această clădire. Stilul de construcţie al clădirii face parte din arhitectura brutalizată, din aceeaşi categorie mai făcând parte Teatrul Regal din Londra sau sediul Primăriei din Saint Louis. Clădirea este foarte bine construită şi va rezista până peste 500 de ani şi, cu un pic de imaginaţie, poate fi transformată într-o atracţie turistică”, a mai spus Felician Pop.

    Apoi, Adrian Ştef a declarat deschisă Ziua Porţilor Deschise la Consiliul Judeţean, iar cei interesaţi au putut vizita instituţia. Astfel, sutele de elevi şi preşcolari care au trecut ieri pragul instituţiei au vizitat birourile unde îşi desfăşoară activitatea preşedintele, vicepreşedinţii şi secretarul judeţului, sălile de şedinţe (Sala mică şi Sala mare) sau Galeria de Artă a Consiliului Judeţean Satu Mare. Cei mai curajoşi au putut vizita terasa de la etajul XV al Palatului Administrativ, de unde a putut fi văzută panorama întregului oraş.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE