More

    Artiştii, încântaţi de judeţul Satu Mare

    conferinta

    Preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi Mircea Govor, au susţinut sâmbătă o conferinţă de presă, împreună cu artiştii care au evoluat la cea de-a doua ediţie a Zilelor Judeţului Satu Mare. Astfel, Geszti Peter, Aurel Tămaş, Văru` Săndel şi membrii trupei 3 Sud Est s-au declarat încântaţi de ceea ce au găsit în Satu Mare, de la produsele tradiţionale şi până la celebra ospitalitate a sătmărenilor. Ca şi un numitor comun, toţi artiştii au declarat că vor reveni cu plăcere la Satu Mare.

    Spectacole pentru toţi
    Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a precizat că instituţia pe care o reprezintă încearcă să împace pe toată lumea, având în vedere că judeţul Satu Mare este un judeţ care are o trăsătură extrem de importantă: multiculturalitatea. Tocmai de aceea s-a încercat să aleagă în aşa fel formaţiile încât să poată satisface toate aşteptările. “Acum, cu Zilele Judeţului, sunt foarte multe evenimente concentrate. Sătmărenii, vedeţi şi de aici, sunt aici, alături de noi, la evenimentele pe care le-am organizat noi, judeţul Satu Mare, Consiliul Judeţean, cu instituţiile din subordine. Am vrut să împăcăm pe toată lumea, având în vedere că judeţul Satu Mare este un judeţ care are o trăsătură extrem de importantă: multiculturalitatea. Tocmai de aceea am încercat să alegem în aşa fel formaţiile încât să putem satisface toate aşteptările. Noi apreciem, promovăm şi respectăm acest lucru. Noi convieţuim aici împreună, toţi suntem sătmăreni. Zilele Judeţului Satu Mare sunt ale noastre, ale românilor, maghiarilor, şvabilor, slovacilor, ucrainenilor, romilor. Toţi suntem aici împreună. Tocmai de aceea aceste formaţii aşa au fost alese şi vreau să salut cu respect şi chiar mă bucur că am reuşit să aducem şi din Ungaria o formaţie care este renumită, o formaţie care este recunoscută: Geszti Peter şi Gringo Sztar. Iar prietenii noştri, Aurel Tămaş – care a fost alături de noi şi când a fost un pic mai greu, şi Văru` Săndel – care a venit puţin mai târziu în echipă, nu mai pleacă. O echipă cu inimă şi suflet mare”, a precizat Adrian Ştef.

    “Nu există disensiuni între CJ şi Primăria Satu Mare”
    Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a ţinut să infirme unele informaţii potrivit cărora Consiliul Judeţean şi Primăria Satu Mare s-ar afla într-o competiţie. Mircea Govor a dat asigurări că cele două conduceri conlucrează spre un scop comun: bunăstarea sătmărenilor. “Doresc să salut prezenţa oaspeţilor noştri în mijlocul nostru. Bine aţi venit la Zilele Judeţului Satu Mare şi ne bucurăm că sunt alături de noi. Aş vrea să fac o singură paranteză. Am văzut că înainte de Zilele Judeţului au apărut în presă unele informaţii cum că este o competiţie între Consiliul Judeţean şi Primărie (Primăria Satu Mare, n.red.). Este fals, nu este nicio competiţie. Noi, judeţul Satu Mare, conducerea Judeţului Satu Mare, şi conducerea Primăriei Satu Mare – care a organizat Zilele Municipiului Satu Mare şi care au fost o reuşită – lucrăm bine împreună. Noi nu facem o competiţie între municipiul Satu Mare şi judeţul Satu Mare. Suntem colegi, suntem prieteni, şi vrem să facem ceva bun pentru locuitorii judeţului Satu Mare. În rest, pot să vă spun că avem un program extraordinar. Şi aseară (vineri, n.red.) a fost lume foarte multă. Asta ne mulţumeşte pe noi, când vedem că oamenii sunt mulţumiţi”, a arătat Mircea Govor.

    Geszti Peter, încântat de publicul sătmărean
    Geszti Peter a declarat că merge cu plăcere oriunde este chemat, cu atât mai mult în judeţul Satu Mare, unde există o puternică comunitate vorbitoare de limbă maghiară. Artistul maghiar a declarat că muzica sa marşează pe multiculturalitate şi că este sigur că sătmărenii i-au apreciat evoluţia de sâmbătă seara. “Noi mergem cu plăcere oriunde ne cheamă lumea. Stilul nostru este cosmopolit. Uneşte mai multe stiluri muzicale, de la ragae, pop, jazz şi muzică cu influenţă balcanică. Muzica noastră este una multiculturală, la fel ca şi judeţul Satu Mare”, a precizat Geszti Peter.

    Judeţ intrat în zona normalităţii
    Celebrul interpret de muzică populară Aurel Tămaş a ţinut să felicite conducerea Consiliului Judeţean, respectiv pe preşedintele Adrian Ştef şi pe vicepreşedintele Mircea Govor, precizând că cei doi oficiali au reuşit să aducă judeţul Satu Mare într-o zonă a normalităţii, asigurând o bună convieţuire între toate naţionalităţile. Mai mult, Aurel Tămaş a inscripţionat pe un ecuson în trei limbi, respectiv română, maghiară şi germană, numele său, făcând un apel pentru o bună convieţuire interetnică. “Mă simt ca şi acasă aici, la Satu Mare. Ne bucurăm că concitadinii noştri au reprezentanţi aici, că au fost aduse formaţii din Ungaria. Este un lucru normal. Noi convieţuim bine cu maghiarii. Din câte ştiu eu, la Satu Mare este singurul loc unde se ţin Zilele Judeţului şi este un lucru minunat. Am să transmit acest model şi la cei de la Consiliul Judeţean Cluj. Felicit conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare, pe prietenii mei Adrian Ştef şi Mircea Govor. Din păcate, pentru noi Satu Mare a fost o zonă minată în trecut. Mai ales la manifestările de Ziua Naţională a României. Domnule Ştef, domnule Govor, aţi adus Satu Mare într-o zonă a normalităţii. Noi vom cânta pentru toţi sătmărenii, fie ei români, maghiari, şvabi sau romi”, a precizat Aurel Tămaş.

    Să râdem cu Văru` Săndel
    Alexandru Pop, cunoscut ca şi Văru` Săndel, a fost, alături de Aurel Tămaş, responsabilul cu voia bună. Artistul a făcut o glumă pe seama diferenţei dintre Zilele Oraşului Satu Mare şi Zilele Judeţului, precizând că i se pare normal ca manifestările organizate de Consiliul Judeţean să fie de o mai mare amploare decât cele organizate de Primăria Satu Mare, pentru că “judeţul este mai mare decât oraşul.” “Mă bucur că fac parte din această familie. Am mai fost în judeţul Satu Mare şi la Festivalul Vinului. Totuşi, diferenţa dintre Consiliul Judeţean şi Primăria Satu Mare există, manifestările sunt mai mari pentru că şi judeţul este mai mare decât Sătmarul. Mă bucur că sunt oameni în conducerea judeţului care se apleacă şi spre partea sufletească, nu doar spre cea materială. Oamenii au nevoie şi să petreacă, să se bucure de viaţă”, a declarat Văru` Săndel.

    3 Sud Est, din nou în Nord-Vest
    Cei trei membri ai trupei 3 Sud Est, formată în anul 1997 şi reunită oficial pe 28 februarie 2014, lansând un nou single ”Emoții”, s-au declarat încântaţi să revină la Satu Mare. Laurenţiu Duţă, Viorel Şipoş şi Mihai Budeanu au luat contact şi cu produsele tradiţionale sătmărene, în special cu pălinca. Contactul nu a fost tocmai uşor, convingându-se că sătmărenilor le plac esenţele tari. Regii muzicii dance, cum sunt supranumiţi în România, au precizat că vor mai reveni la Satu Mare ori de câte ori vor fi invitaţi. “De şapte ani nu am mai fost la Satu Mare, dar mereu am revenit cu plăcere. Am cântat şi la Zilele Oraşului, dar şi la un bal al bobocilor. Mereu am fost primiţi cu căldură de publicul sătmărean. Ne bucurăm să fim din nou la Satu Mare. Pot să vă spun că ne este drag oraşul şi de abia aşteptăm să vă încântăm cu muzica noastră”, a declarat Laurenţiu Duţă, liderul trupei 3 Sud Est.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE