More

    Mega-concerte de Zilele Judeţului

    Cea de a doua ediţie a Zilelor Judeţului Satu Mare a fost considerată o reuşită din toate punctele de vedere, de la organizare şi până la mega-concertele care au avut loc cu această ocazie. EDDA şi Ducu Bertzi vineri, Lora, CRBL, Geszti Peter & Gringo Sztar şi 3 SudEst, sâmbătă, i-au înnebunit la propriu pe zecile de mii de sătmăreni care au stabilit un nou record de asistenţă în cele două zile de concerte. De asemenea, sâmbătă a fost desemnată şi frumoasa judeţului în cadrul concursului Miss Judeţul Satu Mare 2014.

    Nebunie la concertul EDDA
    După deschiderea festivă de vineri seara, pe scena din Piaţa 25 Octombrie a urcat cunoscutul folkist Ducu Bertzi, care a susţinut un recital cu piese folk bine cunoscute publicului.

    Cel mai aşteptat moment al serii a fost însă concertul trupei EDDA, care i-a înnebunit la propriu pe cei peste 10.000 de spectatori care au cântat împreună cu trupa maghiară într-o atmosferă greu de descris în cuvinte. EDDA a interpretat o serie de cântece foarte cunoscute, unele dintre ele compuse şi lansate în urmă cu circa 40 de ani, iar spectatorii au oferit în schimb o atmosferă pe măsură. Publicul s-a despărţit greu de Edda, dar nici formaţiei maghiare nu i-a fost uşor să se despartă de fanii din Satu Mare.

    Balogh Bettina, frumoasa judeţului
    Sâmbătă, după evoluţia mai multor interpreţi locali, de la ora 18.00, pe scena din Centrul Nou a avut loc concursul Miss Judeţul Satu Mare 2014. La competiţia de frumuseţe au participat 12 tinere din judeţ. Este vorba despre Ioana Alexandra Popovici (Tarna Mare), Loredana Torz (Negreşti-Oaş), Anamaria Claudia Boje (Racşa), Bianca Carolina Kis (Satu Mare), Laura Petraşca (Căuaş), Anette Palfi (Carei), Mihaela Gabriela Criste (Carei), Florica Ioana Ţiplea (Racşa), Bettina Balogh (Botiz), Brigitta Bodnar (Vetiş), Melisa Dârle (Apa) şi Larisa Apan (Căuaş).

    În urma deliberării juriul a acordat trei premii speciale pentru Loredana Torz, Anamaria Boje şi Brigitta Bodnar. Cea mai frumoasă sătmăreancă a fost desemnată Bettina Balogh . Câştigătoarea este din Botiz, are 17 ani şi este elevă la Colegiul Naţional “Ioan Slavici” din Satu Mare. Locul secund este ocupat de Florica Ţiplea, iar locul III de Laura Mitraşca. La premierea tinerelor a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.

    Public încălzit de Lora şi CRBL
    În pauza dintre încheierea probelor de la concursul de frumuseţe şi premiere, pe scenă a urcat Lora care, alături de cele două frumoase dansatoare, au oferit sătmărenilor un spectacol frumos. Spectatorii, în special cei mai tineri, au demonstrat că-i cunosc o mare parte dintre piese, cântând la unison cu artista hiturile sale.

    După premierea concursului de Miss, seria concertelor a fost continuată de CRBL, prezent pentru prima dată la Satu Mare. Chiar dacă publicul s-a încălzit mai greu, la finalul recitalului lui CRBL sătmărenii erau în delir, astfel că artistul a fost nevoit să revină pe scenă la insistenţele audienţei.

    Show incendiar Geszti Peter & Gringo Sztar şi 3 SudEst
    A urmat apoi recitalul susţinut de trupa Geszti Peter & Gringo Sztar. Show-ul oferit de maghiari a fost electrizant, cei peste 15.000 de spectatori care s-au înghesuit în faţa scenei pentru a-i urmări au fost mai mult decât încântaţi. Trupa maghiară a atras nu doar spectatori tineri dar şi pe cei trecuţi de prima tinereţe, iar evoluţia ei a fost răsplătită cu ropote de aplauze şi a fost rechemată pe scenă de public.

    Ultimul concert de sâmbătă seara a fost susţinut de trupa 3 SudEst, constănţenii revenind la Satu Mare după 7 ani. Spectacolul le-a reamintit sătmărenilor arhicunoscutele piese semnate „3 Sud Est”, care în urmă cu mulţi ani au făcut şi fac furori în rândul fanilor. Piaţa 25 Octombrie s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei peste 15.000 de spectatori care au vrut să-i vadă pe viu pe cei trei cunoscuţi artişti. Aceştia, la insistenţele publicului, au fost nevoiţi să revină de două ori pe scenă.

    Spectacolele de sâmbătă din Centrul Nou s-au încheiat cu un superb foc de artificii a cărui start a fost dat, alături de sătmăreni, de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi vicepreşedintele Mircea Govor.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE