More

    4 reguli simple pe care trebuie să le respecţi dacă vrei să slăbeşti

    3

    Şi nici măcar nu implică diete stricte sau antrenamente istovitoare. Nu-i aşa că te-am făcut curios?

     Dietele sunt, de departe, cele mai chinuitoare lucruri în viaţa oricui. Dar ce ai spune dacă ai reuşi să slăbeşti fără a te priva de niciuna dintre bucuriile pe care mâncarea ţi le aduce? Tot ce ai de făcut este să respecţi aceste 4 reguli simple:

    Mănâncă în mod conştient

    Da, ştim cum sună, pentru că nu e ca şi cum mâncatul e o chestie pe care o faci fără să realizezi, dar, recunoaşte, de câte ori nu iei prânzul pe tastatură, sau cina în faţa televizorului? Creierul are nevoie de 20 de minute până primeşte semnalul care îi indică faptul că te-ai săturat. Acum gândeşte-te când a fost ultima dată când masa ta a durat mai mult de 10 minute. Ştim, nu-ţi aminteşti. Rezervă-ţi o oră pentru fiecare masă. Bucură-te de mâncare, mestecă rar, fii atent la ce ai în farfurie. Şi, cel mai important, nu te mai gândi la probelemele de la birou, la facturile pe care le ai de plătit sau la problemele pe care le ai cu iubita. Tranformă masa în ceea ce ar trebui să fie mereu: un ritual care nu doar să te hrănească, ci să te şi relaxeze.

    Mănâncă mâncare “adevărată”

    Şi când spunem asta ne referim la mâncare cât mai puţin procesată, singura cu valoare nutritivă reală. Încearcă să ai 80% din dietă compusă din legume, fructe, cereale integrale, carne şi peşte din surse organice. Trebuie să renunţi la mezeluri, dulciuri din comerţ, fastfood, pâine albă. Dacă eşti sclavul mâncării nesănătoase, soluţia cea mai bună este să le scoţi treptat din dietă şi să le înlocuieşti cu variante mai sănătoase.

    Înlocuieşte mâncarea nesănătoasă, dar nu scoate din viaţa ta lucrurile care îţi plac

    Diferenţa dintre dietă şi viaţa sănătoasă este, în primul rând, că viaţa sănătoasă nu ar trebui să te priveze de lucrurile care îţi plac. Eşti mare amator de hamburgeri, spre exemplu? Tot ce ai de făcut este să-i înlocuieşti pe cei de la McDonalds cu unii făcuţi în casă, pentru a avea controlul deplin asupra ingredientelor pe care le foloseşti. Eşti amator de dulciuri? Roagă-ţi mama sau iubita să-ţi pregătească prjituri delicioase şi renunţă difinitiv la cele pe care le cumperi de la cofetăria din colţ.

    Concentrează-te pe progresele pe care le faci

    Ştii cum e, orice călătorie începe cu un pas. Şi în schimbarea stilului de viaţă e firesc să faci totul cu paşi mici. De aceea este important să conştientizezi progresele pe care le faci de la o lună la alta şi nu să scoţi, dintr-o dată, tot ceea ce este nociv în viaţa ta. În acest moment al vieţii tale poate că nu crezi că este posibil să ajungi să ai 80% din dietă alcătuită din alimente naturale, dar în câteva luni va părea un obiectiv din ce în ce mai realizabil.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE