More

    Prefectul a luat pulsul problemelor din instituţiile publice

    prefect

    Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, s-a întâlnit ieri, de la ora 14.00, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ cu şefii instituţiilor publice din subordinea Ministerului Agriculturii, dar şi cu reprezentanţi ai altor instituţii care colaborează cu acestea. Din partea Instituţiei Prefectului au mai participat subprefectul Altfatter Tamas, directorul de cancelarie al prefectului, Raul Băbţan, şeful Serviciului Monitorizare, Ramona Antonescu, consilierul Ioana Tulbu şi consilierul pe linie de afaceri europene, Mircea Ciocan.

    Funcţionarii la raport
    În sală au fost prezenţi directorii sau coordonatorii Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi a Materialului Săditor, Direcţiei pentru Agricultură Satu Mare, Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Satu Mare, Oficiului de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie, Agenţiei Domeniilor Statului-filiala Satu Mare, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Agenţiei Naţională de Îmbunătăţiri Funciare-filiala Satu Mare, Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Electrica Distribuţie Transilvania de Nord-Sucursala Satu Mare, Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

    Angajaţi puţini, încărcătură mare
    În cadrul şedinţei de lucru s-au identificat şi analizat problemele punctuale ale fiecărei instituţii. Printre acestea s-au numărat lipsa de personal şi încărcătura cu care se confruntă Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, dar şi Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi a Materialului Săditor. Un alt aspect sesizat în cadrul şedinţei se referă la reacreditarea laboratorului din cadrul Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Satu Mare pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli. În acelaşi timp s-a discutat despre semnarea unui protocol de colaborare între ANIF şi Electrica în privinţa întreţinerii şi pazei transformatoarelor din staţiile de pompare.

    Fiecare cu ce-l doare
    Pe de altă parte, conducerea Oficiului de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie a solicitat sprijin din partea Instituţiei Prefectului pentru a se ridica în municipiul Satu Mare interdicţia de a creşte animale mici de către acele persoane care fac parte din Asociaţia Crescătorilor de Animale Mici. Conducerea instituţiei a mai solicitat sprijin pentru organizarea unei expoziţii de animale mari.

    De asemenea, în cadrul aceleiaşi şedinţe conducerea Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a adus în prim plan problemele cu care se confruntă autorităţile publice locale beneficiare de fonduri europene, fapt pentru care prefectul a solicitat organizarea unei întâlniri cu primarii unităţilor administrativ-teritoriale respective. De asemenea, s-a convenit ca în următoare perioadă să aibă loc o reuniune cu tinerii fermieri de succes din judeţul Satu Mare.

    Colaborarea între instituţii, imperativă
    Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, a solicitat colaborare între instituţiile din subordinea Ministerului Agriculturii pe tema gestiunii animalelor şi pajiştilor. În plus, reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a explicat directorilor prezenţi că această întâlnire se va repeta lunar, iar cei prezenţi vor trebui să prezinte soluţiile identificate pentru rezolvare a unor probleme sau deficienţe.“Vă rog pe fiecare să vă mobilizaţi colegii, colaboratorii, să fie deschişi, transparenţi şi să dea dovadă de profesionalism în toate acţiunile lor. Sprijiniţi-i să se instruiască, să se formeze profesional în permanenţă. Eu vă asigur de tot sprijinul meu şi al Instituţiei Prefectului în demersurile dumneavoastră legale îndreptate spre binele cetăţeanului”, a declarat prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram.

    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE