More

    Sute de sătmăreni pot beneficia de cursuri de formare profesională

    proiect

    Veste bună pentru sute de sătmăreni, odată cu lansarea proiectului “Calificare, Recalificare, Educație o Șansă pentru Angajați CRESA” – POSDRU/164/3.2/S/139105, proiect co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară: (2) „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie: (2.3) “Acces şi participare la formare profesională continuă”.

    Proiectul are o perioadă de derulare de 18 luni, având ca obiectiv principal creşterea nivelului de calificare, îmbunătăţirea capacităţii de autoocupare pentru persoanele angajate prin accesul la cursuri de formare profesională continuă în vedere menținerii acestora pe piaţa muncii în contextul crizei economice actuale în regiunile Centru, Sud Vest Oltenia, Nord-Vest şi în special în judeţele Harghita, Mureş, Covasna, Dolj, Olt, Gorj şi Satu Mare.

    Ca obiective specifice, în proiect se are în vedere în principal organizarea a 71 de cursuri de formare profesională adresate unui număr de 1.624 de persoane angajate în judeţele Harghita, Mureş, Covasna, Satu Mare, Dolj, Olt şi Gorj, ce provin din diferite sectoare economice, cursuri care duc la creşterea nivelului de calificare/recalificare a acestora în vederea obţinerii unei calificări complete şi actuale în corelare cu cerinţele pieţei muncii. De asemenea, se are în vedere certificarea competențelor pentru cel puţin 1.385 de persoane din grupul țintă prin formare, specifice unei calificări diferite de cea dobândită prin formarea profesională iniţială, adecvată la cerinţele actuale ale pieţei muncii.

    Se mai are în vedere informarea angajaților din 31 de întreprinderi care desfăşoară activităţi relevante în regiunile specificate, referitor la oportunităţile obţinerii de calificări adecvate cerinţelor pieţei muncii în contextul economic actual. Organizarea de cursuri de calificare pentru un număr de 400 de persoane angajate necalificate.

    În plus, proiectul beneficiază de aportul a doi parteneri externi care vor identifica, colecta şi prezenta exemple de bună practică cu privire la activităţile de consiliere și orientare profesională, cât şi pentru programele de formare profesională și stagii de practică cu schimb de experienţă unde se are în vedere transferul de know-how privind politicile, planurile de măsuri şi iniţiativele în plan local/ regional al partenerului transnaţional.

    Beneficiarul proiectului este Asociația pentru Tineret Fidelitas Miercurea Ciuc, proiectul fiind implementat în parteneriat cu SC Praktic Consulting&Comp SRL (Miercurea Ciuc) , Asociația AGORA (Craiova), Asociația MUTF (Odorheiu Secuiesc), Fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională CREFOP (București), S.C. INFOCENTER SRL (Satu Mare). Persoanele interesate în recalificare de pe raza județului Satu Mare ne pot contacta la sediul S.C. INFOCENTER SRL din Satu Mare, str.Fragilor nr.1, telefon 0722.354.071.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE