More

    Liberalii sătmăreni votează cu Iohannis

    adrian-stef

    Liberalii sătmăreni îl votează pe Iohannis la preşedinţia partidului în cadrul Congresului PNL de la acest sfârşit de săptămână. Biroul politic a decis şi în ceea ce priveşte alianţa cu PDL. Organizaţiile din Satu Mare îşi doresc o absorbţie a democrat – liberalilor pentru a menţine intactă moştenirea liberală şi simbolurile care au consacrat PNL-ul.

    PNL Satu Mare va merge la congresul de la acest sfârşit de săptămână pentru a-l vota pe Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte de partid. “La Congresul PNL va participa şi o delegaţie sătmăreană formată din 25 de membri şi rămâne de văzut ce se va întâmpla. Organizaţia Judeţeană Satu Mare a PNL a decis să-l susţină pe Klaus Iohannis la preşedinţia partidului”, a afirmat preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a PNL Satu Mare, Adrian Ştef.

    Discuţii au fost în biroul politic şi despre alianţa cu PDL. Preşedintele Organizaţiei Municipale susţine în continuare alături de colegii săi înscrierea democrat- liberalilor în PNL. Menţinerea identităţii Partidului Naţional Liberal este esenţială pentru cei din Satu Mare. “Ne dorim să fuzionăm cu cei de la PDL dar nu în orice condiţii. În cazul unei fuziuni, vrem să păstrăm codul fiscal al PNL, să păstrăm identitatea PNL. Toţi cei din PDL să se înscrie în PNL. Nu mă interesează părerea lor faţă de acest aspect. Dacă sunt unii care se consideră de dreapta să se înscrie în PNL”, a mai afirmat preşedintele Adrian Ştef.

    Partidul Naţional Liberal organizează Congresul ca urmare a demisiilor survenite după alegerile europarlamentare. În cursă s-au înscris doi candidaţi: Klaus Iohannis, fostul prim-vicepreşedinte al partidului, şi Ioan Ghişe, fost primar al municipiului Braşov şi actualmente senator al României.

    Silvia Spanciu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE