More

    Încep probele scrise la Bac

    bac

    Dacă evaluarea competenţelor lingvistice şi digitale a fost trecută uşor de candidaţi, adevăratele probe, cele scrise, la examenele de bacalaureat din acest an încep de azi cu Limba şi literatura română. În judeţul Satu Mare, pentru probele scrise de la BAC au fost organizate şapte centre de examinare, iar probele vor fi supravegheate cu camere video.

    Probele scrise la prima sesiune a examenelor de bacalaureat vor începe azi (n.r. luni) cu Limba şi literatura română. La nivelul judeţului Satu Mare, pentru susţinerea acestor probe s-au înscris 2.327 de candidați, din care 2.008 sunt din promoţia curentă iar 319 din seriile anterioare. Potrivit preşedintelui Comisiei Judeţene pentru Examenele de Bacalaureat, inspectorul general adjunct Claudiu Mondici, în judeţul Satu Mare au fost organizate şapte centre de examinare, şi anume: Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional “Ioan Slavici”, Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş”, Grupul Şcolar de Industrie Alimentară “George Emil Palade”, Liceul Teologic Reformat, toate din Satu Mare, precum şi Liceul Teoretic Carei, cu o subcomisie la Tăşnad, şi Liceul Teoretic Negreşti Oaş. Centrele de corectare a lucrărilor au fost desemnate Colegiul Naţional “Kolcsey Ferencz” şi Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos”. La fel ca şi anii precedenţi, sălile de examinare vor fi supravegheate cu camere video, iar examenele vor începe la ora 9.00.

    Examenul de azi va fi urmat mâine de proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 2 iulie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului. Ultimul examen din această primă sesiune a Bac-ului din acest an se va desfăşura în data de 4 iulie, fiind vorba despre proba la alegere a profilului și specializării. În data de 7 iulie, până la ora 12.00, rezultatele vor fi afişate la centrele de examinare. Cei nemulţumiţi de notele primite vor putea depune contestaţii în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Rezolvarea contestaţiilor se va desfăşura în perioada 8-10 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 11 iulie.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE