More

    Noul sezon debutează pe 20 septembrie

    baschet

    Din cauza deciziilor luate recent de Biroul Federal al FRB, fără a consulta reprezentanţii echipelor din Liga Naţională feminină, a apărut un val de nemulţumire din partea acestora. Drept urmare, ieri la Sfântu Gheorghe, la iniţiativa celor de la Sepsi şi ICIM Arad, conducătorii echipelor s-au întâlnit cu reprezentanţii FRB, în frunte cu preşedintele Horea Păun pentru dezbateri. De la şedinţă nu a lipsit nici preşedintele secţiei de baschet de la CSM Satu Mare, Florin Mureşan.

    Principalele nemulţumiri au fost legate de faptul că noul sezon va începe în luna august și nu în septembrie ca până acum, și reducerea de la șase la cinci a numărului de străine din lot nu e pe placul cluburilor care acuză conducerea FRB că nu au fost consultate înaintea luării acestor decizii.

    Astfel, în urma discuţiilor pe marginea acestor aspecte, în ceea ce priveşte liga feminină lucrurile par să intre pe un făgaş normal. Astfel, sezonul va începe pe 20 septembrie cu primul tur al Cupei României, returul urmând să se dispute patru zile mai târziu. Final Four-ul Cupei se va disputa în februarie. Apoi, ediţia 2014-2015 a campionatului feminin va începe pe 27 septembrie şi se încheie pe 19 aprilie. Cu o pauză din 13 decembrie până pe 7 ianuarie, când campionatul se reia cu etapa a treia din retur.

    O altă decizie importantă luată la şedinţă reprezintă faptul că se doreşte ca din 2015 să se înfiinţeze liga secundă cu jucătoare între 17 şi 22 de ani. În plus se caută şi o strategie pentru junioarele din baschetul românesc.

    Vă reamintim că înscrierile în LNBF şi CR se fac până în 11 iulie, iar perioada de transfer este din 21 iulie – până cu 48 de ore înainte de prima etapă. Ulterior, echipele mai au dreptul la 6 înlocuiri până în 28 februarie.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE