More

    baschet / Pe mâna româncelor

    orosz

    La şedinţa care a avut loc luni la Sfântu Gheorghe, unde au participat reprezentanţii echipelor din Liga Naţională de baschet feminin şi membrii din conducerea Federaţiei Române de Baschet, s-a discutat un aspect sensibil, dar foarte important referitor la revigorarea baschetului românesc.

    Din păcate, în ultimii ani echipele au folosit, poate excesiv, jucătoare din străinătate, ceea ce a făcut ca baschetbalistele românce şi evoluţia lor să fie umbrită de acest aspect.

    “Nu e normal să ceri bani de la bugetul local pentru a juca cu străine. Sperăm ca la Satu Mare să revigorăm baschetul şi să producem jucătoare autohtone de valoare. Nu sunt împotriva folosirii străinelor, dar într-un mod moderat“, a spus preşedintele secţiei de baschet de la CSM, prezent la această şedinţă, Florin Mureşan.

    Se doreşte ca din 2015 să se înfiinţeze Liga 1 regională, practic eşalonul doi al baschetului feminin. Aici se va merge în mare parte pe jucătoare din ţară. Va fi obligatoriu ca şapte jucătoare să fie sub 22 de ani, iar costurile vor fi minime, pentru că adversarii vor fi din zonă.

    În plus, ca un bonus, cine va creşte o româncă, iar aceasta va avea o medie de 10 minute pe meci, FRB ba oferi reduceri în ceea ce priveşte taxele către for.

    Aceste aspecte vin în sprijinul baschetului din România, care a scăzut în ultimii ani la nivel de echipă naţională. Aceste decizii nu sunt definitive, fiind nevoie de avizul Biroului Federal, însă nu credem că vor fi probleme referitoare la acest aspect.

    Reveritor la prima reprezentativă, în luna decembrie fetele vor intra în cantonament, în vederea pregătirii jocurilor de la Campionatul European 2015 care este găzduit de România şi Ungaria.

    Antrenorul naţionalei, Florin Nini, a avut cuvinte de laudă referitor la sătmăreanca şi căpitanul CSM-ului, Andreea Orosz (foto) şi a felicitat conducerea clubului pentru faptul că a dat încredere şi meciuri multor jucătoare din România.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE