More

    Liga a IV-a “Elite“ începe pe 16 august

    ajf

    Adunarea Generală din cadrul AJF Satu Mare s-a bucurat de un număr mare de reprezentanţi ai echipelor din fotbalul judeţean. Cel mai fierbinte punct de pe ordinea de zi a fost stabilirea calendarului competiţional 2014-2015, cu acea Ligă a IV-a Elite.

    Şi în acest an, şedinţa a fost prezidată de preşedintele Ştefan Szilagyi, susţinut de cei doi vicepreşedinţi Cornel Ziman şi Zoltan Pataki.

    S-a început prin alegerea a trei membri pentru întocmirea procesului verbal, aceştia fiind Alexandra Şerbănoiu, Daniel Paşca şi Sergiu Neichi. Apoi au fost prezentaţi noii veniţi în cadrul AJF-ului, Ovidiu Mazilu – director, Istvan Kovacs – preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri, Alexandra Şerbănoiu – secretar, Valentin Păduraru şi Levente Nyiri – Comisia de Statistică şi Ionuţ Bujor – Comisia Juridică.

    Apoi s-a trecut la punctul doi, prezentarea raportului Comisiei de Cenzori. Veniturile AJF-ului au totalizat 124.051 lei, iar cheltuielile 140.241, cu un deficit de 16.190 lei. Tocmai de aceea, echipele cu datorii au fost rugate să mai achite diferite sume.

    După care s-a trecut la raportul de activitate al campionatului 2013-2014 din Liga IV, Liga V, Copii și Juniori.

    Aici au luat cuvântul Istvan Kovacs, care a cerut echipelor să aibă răbdare cu tinerii stagiari, ultima promoţie fiind de 15 tineri fluieraşi, totodată mulţumindu-i lui Cornel Ziman pentru ce a făcut în arbitrajul sătmărean.

    A continuat Zoltan Pataki, care a declarat că 542 de jucători au fost legitimaţi anul trecut, dintre care 330 copii şi juniori. A felicitat echipele campioane din eşaloanele patru şi cinci şi a reamintit de incidentele petrecute la meciul Dara – Arsenal Vetiş, atunci când jucătorii gazdă au bătut mai mulţi adversari de la Vetiş.

    Şeful Comisiei de Juniori, Dorel Ziman, directorul adjunct de la LPS, a felicitat activitatea antrenorilor şi echipelor care cresc copii valoroşi.

    A urmat partea cea mai interesantă a Adunării Generale, stabilirea calendarului competițional 2014-2015 și a condițiilor de participare.

    Liga de Elită cu 14 echipe

    În unanimitate de voturi s-a decis ca Liga a IV-a Elite să înceapă pe 16-17 august, urmând ca turul să se încheie pe 9 noiembrie, fără etape intermediare, cu două tururi ale Cupei României – faza judeţeană, pe 16 şi 23 noiembrie, dacă timpul o va permite. Din acestă Ligă de Elită fac parte primele şase clasate din cele două serii din sezonul trecut: Someşul Oar, Victoria Apa, Talna Oraşu Nou, Recolta Dorolţ, Turul Micula, Sportul Botiz, Voinţa Doba, Viitorul Vetiş, Schwaben Cămin, Luceafărul Decebal, Unirea Tăşnad, Gloria Moftinu Mare şi cele două promovate din Liga a V-a, Şoimii Mădăras şi Vulturii Santău.

    Cei de la Voinţa Doba au venit cu o propunere referitoare la faptul ca folosirea juniorilor şi cadeţilor la Elită să nu fie obligatorie ci opţională. Sigur, acest lucru a fost supus la vot, iar cu 9 voturi pentru, o abţinere şi 34 împotrivă îi obligă pe aceştia să folosească tinerii în echipă. În acest an, cadeţii sunt cei născuţi în 1992, iar juniori cei din 1995.

    Liga a IV-a începe pe 23 august
    În Liga a IV-a vor activa 24 de echipe, împărţite în două serii, chiar dacă în prima sunt doar 11 formaţii deocamdată. Noul sezon va începe pe 23-24 august, cu trei etape de Cupă a României. Printre numele noi care vor evolua în eşalonul patru amintim Ştiinţa Beltiug, Ugocea Porumbeşti, Olimpia Domăneşti sau Viitorul Lucăceni.

    Iată componenţa seriilor:
    Seria A: Energia Negreşti, Dacia Medieşu Aurit, AS Livada, Someşul Cărăşeu, Someşul Odoreu, Unirea Păuleşti, Prietenia Crucişor, Voinţa Lazuri, Ugocea Porumbeşti, Ştiinţa Beltiug şi Voinţa Babţa.
    Seria B: Fortuna Căpleni, Frohlich Foieni, Kneho Urziceni, Unirea Pişcolt, Real Andrid, Crasna Moftinu Mic, Schamagosch Ciumeşti, Recolta Sanislău, Stăruinţa Berveni, Olimpia Domăneşti, Viitorul Lucăceni şi Victoria Petreşti.

    În ceea ce priveşte Liga a V-a, nu s-a stabilit data începerii campionatului. Probabil pe 30-31 august se va da startul, însă mai e timp pentru echiepele care vor să se înscrie. Până în acest moment s-au întocmit două serii de câte zece echipe, dar lista este deschisă. Deocamdată, vor evolua în eşalonul cinci Platanul Marna, Victoria Tiream, Olimpia Căuaş, Chesi Hodod, Crasna Craidorolţ, Dacia Supur, AS Ghenci, Atletic Craidorolţ şi Atletic 94 Satu Mare în seria A, Arsenal Vetiş, FC Certeze, Venus Dumbrava, Unirea Bercu, Vulturii Agriş, Înfrăţirea Tarna Mare, Viile Satu Mare, Speranţa Halmeu, Voinţa Sătmărel şi Dari Lipău în seria B. Iată că, dacă în prima serie sunt doar nouă formaţii, în seria B s-au înscris zece, cu menţiunea că Lipăul şi Halmeul revin pe harta fotbalistică judeţeană.

    La rubrica “Diverse“ oamenii de fotbal au venit cu diferite idei menite să aducă un plus fotbalului judeţean. Cea mai interesantă propunere a venit din partea oficialilor de la Frohlich Foieni, prin vocea lui Alexandru Maier. Acesta a precizat că nu se mai poate plăti baremul de arbitraj, având în vedere că aceste chitanţe nu pot fi înregistrate în contabilitate. Preşedintele Ştefan Szilagyi a venit în sprijinul echipelor, urmând să deschidă un cont al AJF-ului, unde banii vor fi viraţi, iar conducerea fotbalului judeţean va achita baremul arbitrilor.

    La final, toţi cei prezenţi s-au delectat din delicatesele pregătite pentru acest eveniment anual.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE