More

    Sătmăreanca Tincuţa Fernea a cucerit Delfinul de Aur

    tincuta

    Tânăra şi talentata sătmăreancă Tincuţa Fernea a reuşit o performanţă extraordinară câştigând premiul întâi la Festivalul Internaţional de Interpretare “Delfinul de Aur”, ajuns la a XII-a ediţie, desfăşurat în acest week-end la Năvodari. Tincuţa a câştigat acest trofeu interpretând piesa Super Bass al lui Nicki Minaj. Totodată, talentata interpretă sătmăreană a primit şi un premiu special din partea compozitorului Mihai Alexandru.

    La ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Interpretare “Delfinul de Aur” au participat 65 de candidaţi pe patru categorii de vârstă. Juriul a fost format din oameni de televiziune, interpreţi, compozitori şi alţi oameni din lumea muzicii, preşedinte fiind cunoscutul compozitor Horia Moculescu.

    Juriul a rămas plăcut impresionat de modul în care Tincuţa Fernea a interpretat melodia Super Bass a interpretului Nicki Minaj, astfel că membrii acestuia au decis să-i acorde locul întâi la secţiunea “liceu”. Totodată, compozitorul Mihai Alexandru i-a oferit un premiu special, angajându-se să-i compună şi să-i înregistreze Tincuţei o piesă nouă în propriul lui studio.

    Sătmăreanca Tincuţa Fernea mulţumeşte profesoarei sale de muzică, Anamaria Ardelean, care a pregătit-o şi a îndrumat-o să se prezinte la Festivalul “Ursuleţul de Aur” de la Baia Mare, care este o preselecţie pentru “Delfinul de Aur”, unde, de asemenea, a luat locul întâi. Făcând referire la Festivalul “Delfinul de Aur” de la Năvodari, Tincuţa Fernea a declarat că se simte foarte mândră.


    “Am ales să interpretez o piesă grea şi pentru asta m-am pregătit exemplar. Este o piesă foarte grea, probabil mai puţin cunoscută sătmărenilor. Mă simt împlinită odată ce am câştigat acest premiu pe care-l consider ca o răsplată a muncii mele zilnice în acest domeniu. Practic, aproape tot timpul meu îl dedic muzicii, iar acest premiu mă face să mă simt mândră”, a precizat Tincuţa Fernea.


    Premiul câştigat de talentata sătmăreancă Tincuţa este de bun augur, cu atât mai mult cu cât a fost singura reprezentantă a judeţului Satu Mare la acest festival.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE