More

    Petru Eleş la tabăra internaţională de la Baja

    peter

    Timp de o săptămână localitatea maghiară Baja a fost gazda taberei internaţionale de baschet a Academiei Ratgeber. Printre cei 13 antrenori din Ungaria, Serbia sau Italia s-a aflat şi antrenorul CSM-ului Petru Eleş.

    Academia poartă numele unui mare antrenor, Laszlo Ratgeber, cel mai titrat antrenor din baschetul feminin. Asta pentru că a câştigat titluri de campion cu echipe din trei ţări, are nouă titluri naţionale în Ungaria, a câştigat o Euroligă cu Spartak Moscova şi alte patru prezenţe în Final Four-ul european, plus două Supercupe ale Europei.

    La acest stagiu de pregătire, care s-a încheiat pe 5 iulie, au participat 190 de copii din mai multe ţări, iar Petru Eleş a fost unul dintre profesorii care a predat lecţii. În plus a avut loc şi un stagiu de perfecţionare a antrenorilor, cu lectori din Serbia, Italia şi Ungaria, de la care sătmăreanul nu a lipsit.

    “Mă bucur că am putut participa la o asemenea tabără internaţională. Baschetul este pasiunea mea şi orice stagiu este un bun prilej pentru a mai învăţa de la antrenori cu experienţă“, a spus Eleş.

    În fiecare zi au avut loc câte trei antrenamente, plus şedinţe cu staff-ul tehnic despre metodele de predare a baschetului pentru copii.

    Pentru a vedea cât este de strânsă legătura dintre Petru Eleş şi Laszlo Ratgeber, în toamnă acesta va face o vizită la Satu Mare şi va face cunoştinţă cu echipa de baschet. Aşadar, după Fabio Fossati, un alt nume mare al baschetului european va fi prezent în sala LPS.

    Ba mai mult, Academia Ratgeber doreşte să deschidă o secţie şi în oraşul nostru, pentru fete între 10 şi 11 ani, ceea ce reprezintă un pas înainte pentru viitorul acestui sport din Satu Mare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE