More

    Doi din trei candidaţi au luat Bac-ul în judeţ

    bac

    Cu toate că în acest an ne puteam aştepta la un nou dezastru la bacalaureat, după rezultatele foarte slabe de la simulări, totuşi procentul de promovabilitate în judeţul Satu Mare a fost destul de bun, chiar peste media naţională. Astfel, în acest an, procentul de promovabilitate în judeţ a fost de 63,18%, cu aproape patru procente peste media naţională şi cu peste cinci procente faţă de anul trecut, fiind înregistrate cele mai bune rezultate în ultimii patru ani. Doi candidaţi au luat nota maximă, iar Liceul German are cea mai bună promovabilitate.

    Promovabilitate peste aşteptări
    Procentul de promovabilitate înregistrat în judeţ la prima sesiune de bacalaureat din acest an a fost de 63,18%, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare. Astfel, din totalul de 2.327 candidați înscriși, au fost prezenți 2.208, din care sunt reușiți 1.395, ceea ce înseamnă că aproape doi candidaţi din trei au luat Bac-ul.
    Rezultatele obţinute în acest an au fost chiar peste aşteptări, procentul de promovabilitate fiind cu aproape patru procente peste media naţională care a fost de 59,22%, cu peste cinci procente faţă de cel obţinut anul trecut (57,81%) şi cu peste 22 de procente faţă de acum doi ani (40,75%).

    În ceea ce priveşte ponderea rezultatelor candidaților reușiți, pe tranșe de medii, 25,16% au obţinut medii cuprinse între 6-6,99, în timp ce 30,25% au obţinut medii cuprinse între 7-7,99, iar 29,96% medii cuprinse între 8-8,99. De asemenea, 14,48% dintre candidaţi au obţinut medii cuprinse între 9-9,99 şi 0,14%, adică doi candidaţi, au obţinut media 10. Aceştia sunt Alexandru Ioan Pop, de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, şi Alina Maria Demian, de la Liceul Teoretic Carei.

    Liceul German, pe primul loc
    Dacă ani buni la rând, pe primul loc pe judeţ în ceea ce priveşte procentul de promovabilitate a fost Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, în acest an a fost devansat de Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”, cu o promovabilitate de 97,73%, fiind nevoit să se mulţumească cu locul secund, cu 94,92% promovabilitate. Pe următoarele locuri s-au clasat Colegiul Național “Doamna Stanca” – 90,34%, Liceul Teoretic Carei – 84,83%, Colegiul Național “Ioan Slavici” – 83,08% şi Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos” – 81,63%.

    La polul opus se află Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși” Satu Mare – 7,69%, Liceul Tehnologic Construcții de Mașini “Unio” Satu Mare – 2,13%, Colegiul Tehnic “Traian Vuia” Satu Mare 0%, (doar patru candidați înscriși), Liceul Tehnologic “Simion Bărnuțiu” Carei – 0% (13 candidați înscriși, din care 10 prezenți) şi Liceul Tehnologic Ardud – 0% (patru candidați înscriși, din care trei prezenți).

    Eventualele contestații au putut fi depuse ieri la centrele de examen între orele 12.00-16.00, iar rezultatele finale după contestații vor fi afișate în data de 11 iulie.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE