More

    Peste 530 de contestaţii depuse la Bac

    contestatii

    După afişarea rezultatelor la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2014, în judeţul Satu Mare au fost depuse peste 530 de contestaţii. Cu toate că în anii precedenţi cele mai contestate erau notele primite la Matematică, anul acesta aproape jumătate dintre contestaţii au fost depuse la proba de Limba şi literatura română.

    În total, la nivelul judeţului Satu Mare au fost depuse 531 de contestaţii după aflarea rezultatelor la prima sesiune de bacalaureat din acest an. Cele mai multe contestaţii, 258 la număr, au fost depuse la proba de Limba şi literatura română, reprezentând circa jumătate din totalul lor. Din cele spuse de candidaţi, cel mai greu examen în acest an la Bac a fost la Limba şi literatura română, lucru ce explică, într-o oarecare măsură, numărul mare de contestaţii depuse la această probă.

    Au urmat, la mare distanţă, Matematica, cu 85 de contestaţii, Biologie – 59, Istorie – 48 şi Geografie – 47. De asemenea, au mai fost contestate note la Limba şi literatura maghiară maternă, Informatică (în ambele cazuri câte nouă contestaţii), Economie – 6, Chimie – 5, Fizică – 3, Filosofie şi Limba şi literatura germană maternă, câte una. Contestaţiile vor fi soluţionate în perioada 8-10 iulie, iar în data de 11 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

    Reamintim faptul că procentul de promovabilitate înregistrat în judeţ la prima sesiune de bacalaureat din acest an înainte de contestaţii a fost de 63,18%, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare. Rezultatele obţinute în acest an au fost chiar peste aşteptări, procentul de promovabilitate fiind cu aproape patru procente peste media naţională care a fost de 59,22%, cu peste cinci procente faţă de cel obţinut anul trecut (57,81%) şi cu peste 22 de procente faţă de acum doi ani (40,75%). Şase licee din judeţ au avut o promovabilitate de peste 80%, în timp ce în cazul a trei licee nu a fost înregistrat niciun promovat. Doi candidaţi, unul de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” şi unul de la Liceul Teoretic Carei, au obţinut nota maximă.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE