More

    Tăriceanu a lansat Partidul Liberal Reformator

    După cum s-a angajat în mod repetat, preşedintele Senatului, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, a dat startul înfiinţării unei noi formaţiuni politice de dreapta, Partidul Liberal Reformator. Totodată şi-a făcut din nou publică intenţia de a candida la preşedinţia României.

    În discursul prin care şi-a motivat demersul, Tăriceanu şi-a exprimat nemulţumirea şi regretul profund că PNL a ales să îşi renege istoria, tradiţia şi, cel mai important în opinia sa, valorile şi principiile, familia europeană şi, până la urmă, “probabil chiar şi numele”. El a anunţat că noul partid va adera la familia liberalilor europeni, ALDE. Fostul premier a subliniat că reprezentanţii noului partid îşi propun totodată ca Partidul Liberal Reformator să devină cel mai puternic reprezentant al liberalismului în România. Liberalii au o datorie faţă de cetăţenii ţării, faţă de oamenii profund dezamăgiţi care consideră că liberalismul reprezintă o soluţie pentru problemele cu care România şi societatea românească se confruntă, a ţinut Călin Popescu Tăriceanu să precizeze.

    Într-un registru critic, cu evidente valenţe critice, fondatorul PLR a spus că ceea ce a văzut la Congresul PNL a fost “întristător” deoarece nu fost decât o “relegitimare” a fostei conduceri pentru proastele alegeri europarlamentare. Criticile sale i-au vizat atât pe fostul preşedinte Crin Antonescu, cât şi pe succesorul său Klaus Iohannis.

    Ca perspectivă, cu evident orgoliu, PLR îşi propune să se revendice de la ceea ce este cunoscut ca liberalismul modern şi reformator, care a construit România modernă şi care a avut o contribuţie importantă la dezvoltarea ţării noastre.

    Desigur, între obiective şi materializarea lor este o cale deloc simplă şi uşoară care necesită înţelepciune şi multă trudă. În prezent PLR a atras de partea sa 18 parlamentari PNL, lista rămânând deschisă. Rămâne de văzut cum va evolua noul partid în viitor şi, mai ales , ce ecou va avea înfiinţarea lui în rândul electoratului pe care şi-a propus să mizeze. E lung, oricum, drumul până departe.

    Voicu D. Rusu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE