More

    Şase elevi sătmăreni , orientaţi spre meseria de poliţist

    elevi

    Şase elevi din judeţul Satu Mare aparţinând minorităţilor naţionale au fost selectaţi să participe la o tabără gratuită de orientare profesională care se va desfăşura la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan din Cluj Napoca. Cei şase elevi nominalizaţi sunt: Gall Zoltan – Liceul Reformat, Geczo Botond şi Janos Heindrich Gabor, ambii de la Liceul Romano-Catolic Ham Janos, Szendrey Pal şi Syilveszter Emese, ambii de la Colegiul Naţional “Kolcsey Ferenc” şi Betina Tar – Liceul Teoretic Carei. Pentru înlocuirea candidaţilor admişi, în situaţia în care nu vor putea participa la tabără, există şi două nominalizări de rezervă, respectiv elevii Gal Richard şi Heveli Anett, ambii din cadrul Liceului Teoretic Carei. Proiectul Misiune Posibilă-Şanse egale în alegerea carierei, aflat la a 4-a ediţie în acest an, are ca scop promovarea profesiei de poliţist în rândul minorităţilor naţionale.

    Activităţile din acest proiect s-au realizat în judeţul nostru în perioada 29 mai-18 iunie, în şase unităţi de învăţământ care au secţii maghiare şi germane. Iniţiativa aparţine fundaţiei Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală şi Şcolii de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan din Cluj Napoca. În cadrul activităţilor de promovare din cadrul proiectului poliţiştii le-au prezentat elevilor din clasele a X-a şi a XI-a publicul ţintă al proiectului, o parte din aspectele muncii de poliţie. Activităţile au fost organizate în cele şase unităţi de învăţământ nominalizate, peste 760 de elevi participând la întâlnirile cu poliţiştii.

    În urma celor 14 activităţi desfăşurate în licee, 21 de elevi şi-au manifestat efectiv interesul pentru a participa la această tabără, completând formularele de înscriere, iar şase au fost selectaţi pentru a participa în tabără. Aceasta se va desfăşura între 4-8 august 2014, la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” din Cluj Napoca şi va cuprinde o serie de activităţi demonstrative vizând aspecte ale muncii de poliţie, vizite la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, dar şi posibilitatea participanţilor de a-şi testa abilităţile necesare unui viitor poliţist.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE