More

    Victimele la spital, agresorul la bal

    huton

    Zilele Botizului din acest an au fost cu ghinion pentru localnicii Ioan Drăgan şi Vasile Huton. Ambii au fost agresaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică la sfârşitul săptămânii trecute de către aceeaşi persoană, la numai o jumătate de oră distanţă. Victimele au ajuns la Spitalul Judeţean, având nevoie de îngrijiri medicale. Ioan Drăgan a scăpat de internare, însă Vasile Huton se află şi în prezent internat la secţia ORL a Spitalului Judeţean Satu Mare. Poliţiştii au fost deosebit de îngăduitori cu bătăuşul Norbert Panea, refuzând să-l reţină chiar şi după ce a comis a doua agresiune. Acesta a avut astfel prilejul să se distreze în continuare la Zilele Botizului, după ce a bătut doi concetăţeni absolut fără niciun motiv.

    Lovit de cel pe care l-a cinstit cu o bere
    Prima agresiune s-a consumat în jurul orei 23.40. Ioan Drăgan a ieşit să mănânce un grătar şi să bea un pahar de bere împreună cu soţia, un unchi şi un fin. La masa lor s-a aciuat şi Norbert Panea, pe care Drăgan chiar l-a omenit cu o bere, deşi nu îl cunoştea deloc. La un moment dat, pe nepusă masă, profitând de faptul că Ioan Drăgan nu era atent, întrucât se uita spre artiştii care evoluau pe scenă, Panea l-a lovit cu pumnul în faţă. Imediat a început să-i curgă sânge din nas şi din gură. La faţa locului au ajuns în scurt timp câţiva poliţişti, care l-au dus pe Ioan Drăgan până la postul comunal de Poliţie, unde a depus o plângere penală împotriva agresorului Norbert Panea. Revoltător este faptul că acest Panea şi-a permis să-i ameninţe pe Ioan Drăgan şi pe soţia sa chiar în prezenţa poliţiştilor care încercau să-l calmeze. Apoi, victima a fost transportată până la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean pentru a i se acorda îngrijire medicală. La ieşirea din spital, soţii Drăgan au dat nas în nas cu un alt localnic din Botiz, care fusese agresat de acelaşi Norbert Panea.

    Bătut din senin în drum spre casă

    Sâmbătă noaptea, în timp ce se plimba prin mulţime cu ocazia Zilei Comunei, Vasile Huton s-a oprit la un magazin alimentar. Aici a observat că mai mulţi tineri, aflaţi în evidentă stare de ebrietate, s-au legat de un copil rom, rămas orfan. Huton i-a luat apărarea, cerându-le vlăjganilor să-l lase în pace pe copil. Întrucât tinerii au refuzat, acesta i-a împins mai încolo pentru a-i da răgaz copilului să se retragă. Tinerii s-au retras şi ei la câţiva metri mai încolo, mulţumindu-se doar să vocifereze spre grupul format de Huton şi nepoţii săi.

    După miezul nopţii, Vasile Huton a pornit singur spre casă. A făcut vreo 200 de metri, până când, pe neaşteptate, a primit un pumn în plină faţă. A căzut la pământ, apucând să-l identifice pe agresor în persoana lui Norbert Panea. Imediat au apărut şi tinerii cu care avusese schimbul de replici la magazin, care au început să-l toace, lovindu-l cu picioarele. În urma numeroaselor lovituri primite, victima a leşinat. A aflat ulterior că, speriat de starea în care ajunsese, Panea a chemat chiar el ambulanţa. “Mi-am revenit în momentul în care eram băgat în ambulanţă. Atunci am observat că Norbert Panea, care se crede şeful Botizului, a început să se ia de poliţiştii sosiţi la faţa locului. Nu ştiu cum s-a terminat treaba, căci am ajuns la Urgenţe”, ne-a declarat Huton. Medicii l-au internat imediat cu diagnosticul de traumatism cranio-facial cu fractură de piramidă nazală şi traumatism toracic cu fractură la coasta a zecea dreaptă. Vasile Huton a fost operat şi internat la Secţia ORL, unde se afla şi în cursul zilei de ieri. Vasile Huton susţine că nu a avut niciodată şi nimic de împărţit cu Norbert Panea, care se crede cel mai tare din Botiz.

    Se impunea mai multă fermitate
    Poliţia s-a autosesizat în privinţa celor două agresiuni din Botiz, însă nu a luat nicio măsură faţă de Norbert Panea. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare, inspectorul Camelia Cosma, după ce s-a sesizat din oficiu, poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-au produs agresiunile. Interesant este faptul că, în evidenţele poliţiştilor, apare că Vasile Huton şi Nicolae Drăgan ar fi fost agresate de două persoane diferite. Se pare că, în cazul lui Huton, poliţiştii l-au identificat ca agresor pe unul din tinerii care l-au lovit după ce a fost culcat la pământ de pumnul lui Panea.

    Apărătorul celor două victime, avocatul Adrian Cozma, consideră că poliţiştii au fost mult prea blânzi faţă de bătăuşul Norbert Panea, pe care ar fi trebuit să-l reţină după comiterea primei agresiuni. “Acelaşi autor a agresat două persoane în decurs de o jumătate de oră. Ceea ce mă miră în această situaţie e faptul că, raportat la gravitatea faptei şi modul violent în care a acţionat agresorul, ancheta în acest caz decurge foarte lent. Consider că organele de cercetare penală aveau obligaţia legală de a dispune o măsură preventivă faţă de agresor. Putem constata că aceeaşi persoană, în decurs de 30 de minute, a agresat violent două persoane diferite, dintre care una, Vasile Huton, a ajuns în stare gravă la spital, unde se află şi în prezent. Ar fi normal ca în astfel de cazuri organele de ordine să ia măsuri şi să dea un exemplu societăţii, pentru a descuraja astfel de manifestări violente ale unor indivizi certaţi cu legea”, ne-a declarat avocatul Adrian Cozma.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE