More

    Concert exploziv de rock cu Order şi prietenii

    rock

    La “G.M. Zamfirescu” Satu Mare s-a desfăşurat vineri seara un nou concert exploziv de rock, eveniment organizat de Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare şi Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” Satu Mare. Protagoniştii acestui show incendiar au fost trupele sătmărene DOTS şi Order, alături de invitaţii speciali Satans Mineons, din Nottinghram, Marea Britanie. Tot cu această ocazie, sătmărenii au fost informaţi despre faptul că în perioada 7 – 9 august se va desfăşura Sm@rt Days, în cadrul cărora vor fi concerte de jazz, rock şi hip hop, care se vor desfăşura în municipiul Satu Mare. Protagoniştii acestui spectacol muzical vor fi jazz-menii Beti Barbera şi Mariano Castro, alături de trupele Paraziţii, Altar din Cluj-Napoca şi Omen din Budapesta.

    Show extraordinar cu Order şi prietenii
    Ca de fiecare dată, concertele de rock s-au desfăşurat cu un public numeros. Primii care au deschis show-ul au fost sătmărenii de la DOTS, care este o formaţie grunge rock alternative din Satu Mare. Membrii trupei sunt Bodor Csaba – chitară/vocal, Attila Racz – bass/voce, Francisc Balogh (Mr. F) – baterie/percuţie. Anul acesta ei şi-au lansat primul album EP, intitulat “Almost Free”. După care a urmat recitalul oferit de cei de la Order, o trupă înfiinţată în 2012. Prima piesă oficială a sătmărenilor de la Order a fost “M-am săturat”. După care a urmat apoi un şir de încă cinci piese care alcătuiesc şi primul lor album. Stilul celor de la Order este cel de trash/groove metal, fiind un subgen al muzicii heavy metal. Seara de rock s-a încheiat noaptea târziu cu recitalul invitaţilor speciali, aceştia fiind trupa punk-rock Satans Mineons din Nottingham, Marea Britanie. Aceştia au încântat publicul prin prestaţia lor, trupa fiind apreciată atât în Marea Britanie, cât şi în străinătate.

    Paraziţii, de Sm@rt Days la Satu Mare
    Tot cu această ocazie s-a anunţat şi următorul eveniment organizat de Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” împreună cu Primăria Municipiului Satu Mare şi Consiliul Local Satu Mare, acesta fiind Sm@art Days, eveniment care se va desfăşura în perioada 07-09 august în municipiul Satu Mare. Timp de trei zile se vor desfăşura concerte de jazz, rock şi hip-hop. Evenimentele vor debuta în data de 7 august la Sinagoga Mare, unde va avea loc un recital de jazz susţinut de Berti Barbera şi Mariano Castro. Iar în weekendul respectiv, în Grădina Romei se vor desfăşura concerte de hip hop şi rock cu trupele Paraziţii, Altar din Cluj Napoca şi Omen din Budapesta, alături de trupele sătmărene Black River Blues Band şi Smog. La aceste evenimente intrarea este liberă.

    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE