More

    Cercetașii belgieni au încheiat programul la Negrești-Oaș

    belneg

    Grupul de tineri voluntari din orașul belgian Liège și-a încheiat joi programul în Țara Oașului cu o drumeție în Munții Oașului organizată de noii lor prieteni, cercetașii Liceului Teoretic din Negrești-Oaș. Ei au fost deosebit de impresionați de frumusețea peisajelor, dar și de căldura cu care au fost înconjurați de elevii negreșteni, care le-au fost alături pe parcursul întregului proiect. Seara, organizatorii i-au așteptat pe copii cu o cină tradițională, unde la loc de cinste au fost sărmăluțele cu mămăligă și smântână, pregătite “ca la mama acasă”.

    Momentul a fost marcat de prezența primarului orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, care, în numele instituțiilor beneficiare, al Primăriei și al Consiliului local, le-a mulțumit voluntarilor belgieni și elevilor Liceului Teoretic care au muncit alături de ei pe parcursul celor 10 zile, felicitându-i totodată atât pe copii, cât și pe organizatori, pentru activitățile remarcabile desfășurate împreună. Managerul proiectului, Natalia Lazăr, directorul Casei de cultură din Negrești-Oaș, a sosit însoțită de o parte dintre membrii Ansamblului Oașul, respectiv de solista Maria Tripon, de ceterașul Vasile Solomon și de zongorașul Ioan Rus, care au creat un moment folcloric de excepție, spre încântarea tuturor celor prezenți. Elevul Omer Cezar de la Liceul Teoretic a pregătit un material emoționant, cu imagini și gânduri frumoase legate de timpul petrecut împreună, transmițând tuturor celor prezenți sentimentul profund de prietenie care s-a legat între tinerii negreșteni și cei belgieni. Coordonatoarea Cristina Durău, pe lângă cuvintele frumoase adresate elevilor și profesorilor implicați în proiect, le-a amintit tuturor despre pasiunea cu care a fost alături de ei prof. Ghișe Vlad care, din motive obiective, nu a putut participa efectiv la prezentul proiect.

    A doua zi, vineri, coordonatoarea activităților, prof. Cristina Durău, cu sprijinul Marinei Floare din comuna Certeze și al directorului Liceului Teoretic, prof. Viorel Bud, le-a oferit oaspeților ocazia de a purta frumoasele costume oșenești, spre marea încântare a acestora. “Trebuie evidențiat faptul că în spatele acestui proiect se află o echipă de oameni deosebiți, cum rar am avut ocazia să întâlnesc”, a precizat Cristina Durău, care este și președinta filialei din județul Satu Mare a Asociației Române a Profesorilor de Limba Franceză.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE