More

    Elevii de zece, premiaţi de Guvern

    6

    Elevii sătmăreni care au reuşit performanţa de a lua nota 10 atât la evaluarea naţională cât şi la bacalaureat au fost felicitaţi şi premiaţi ieri de conducerea Ministerului Educaţiei Naţionale. Este vorba despre zece elevi care au primit diplome de excelenţă şi premii substanţiale în bani. La festivitatea organizată la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare au fost prezenţi prefectul Eugeniu Avram, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, directorul Cancelariei Prefectului, Raul Băbţan, inspectorul şcolar general, Mariana Roman, elevii premiaţi, părinţi, cadre didactice.

    Felicitări din partea Ministerului Educaţiei
    Prima parte a evenimentului festiv s-a desfăşurat în biroul inspectorului şcolar general unde a avut loc videoconferinţa susţinută de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, şi ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu. Ministrul Remus Pricopie i-a felicitat pe toţi cei 107 elevi care au obţinut nota maximă la bacalaureat şi pe cei 225 de elevi care au obţinut nota 10 la evaluarea naţională, afirmând că numărul mare de elevi de zece reprezintă o performanţă a învăţământului românesc. “Trebuie să ne mândrim cu aceşti tineri. Avem judeţe care au obţinut rezultate foarte bune la examenele naţionale dar şi judeţe cu rezultate mai modeste. Până în luna septembrie vom avea discuţii cu conducerile inspectoratelor şcolare care au obţinut rezultate sub media naţională”, a afirmat ministrul Pricopie.
    În continuarea videoconferinţei, au fost prezentate judeţele cu cei mai mulţi elevi care au obţinut nota maximă la evaluarea naţională, şi anume Brăila (24), Cluj (20), Iaşi (18) şi Suceava (14), precum şi judeţele cu cele mai multe note de zece la bacalaureat, adică Iaşi (14), Dolj (12), Cluj (10) şi Brăila (8).

    6Zece elevi de 10
    Festivitatea de premiere a continuat în Sala Multimedia a Inspectoratului Şcolar Judeţean cu conferirea diplomelor şi premiilor în bani asigurate de către Guvernul României. Inspectorul şcolar general, Mariana Roman, i-a felicitat pe toţi elevii de zece din judeţ  pentru tot ceea ce au realizat precum şi pe părinţi şi cadrele didactice care şi-au adus aportul la performanţele elevilor. La rândul său, şi prefectul Eugeniu Avram a transmis felicitările sale. “Sunt onorat să fiu azi reprezentantul Guvernului în teritoriu pentru a înmâna aceste diplome de excelenţă semnate de premierul Victor Ponta şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Meritaţi toate felicitările noastre”, a mai spus prefectul Avram.
    Apoi s-a trecut la înmânarea diplomelor de excelenţă şi a premiilor în bani. Guvernul României a alocat bani pentru premierea elevilor cu rezultate deosebite şi anume câte 2.000 de lei pentru cei care au reuşit să obţină nota maximă la evaluarea naţională şi câte 3.000 de lei pentru cei care au obţinut nota 10 la Bac.
    Zece elevi din judeţ cu notă maximă au fost premiaţi cu această ocazie. Este vorba despre Ioan Alexandru Pop, de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, şi Maria Alina Demian, de la Liceul Teoretic Carei, care au luat nota maximă la examenele de bacalaureat, precum şi Andrada Groza, Maria Luiza Jurcuţ, Ioana Lazăr şi Elena Georgiana Maxim, toţi de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Bogdana Cristiana Gale-Cazan şi Paula Rebeca Szucs, de la Şcoala Gimnazială Tăşnad, Cristiana Ioana Tripon, de la Şcoala Gimnazială “Octavian Goga” şi Casian Moiş, de la Liceul Teoretic Negreşti-Oaş.

    Performerii vor fi premiaţi şi de Consiliul Judeţean
    La finalul festivităţii, vicepreşedintele Mircea Govor i-a anunţat pe elevii performeri că vor fi premiaţi şi de Consiliul Judeţean. “Această festivitate este un moment important pentru judeţul nostru, iar elevii premiaţi merită toate felicitările pentru că aduc onoare şi cinste judeţului şi sunt mesagerii acestor locuri. Felicit de asemenea conducerea Inspectoratului Şcolar, conducerile şcolilor din care provin aceşti elevi, diriginţii, profesorii şi bineînţeles părinţii acestora. Transmit şi felicitările preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, alături de care, la următoarea şedinţă, vom propune ca aceşti elevi minunaţi să fie premiaţi şi de judeţul Satu Mare. Suntem mândri de voi”, a încheiat Mircea Govor.
    Elevii premiaţi s-au bucurat de faptul că autorităţile recunosc performanţele lor, adăugând că vor folosi banii primiţi fie pentru a merge într-o vacanţă binemeritată, fie îi vor reinvesti în educaţia lor.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE