More

    Din puţul gândirii băsesciene

    Traian Băsescu a izbutit să demonstreze din nou că, şi atunci când se perpeleşte de grija altora, rămâne un egoist incorigibil. Cei care se aşteptau că îşi va cere, măcar formal, scuze în faţa naţiunii în contextul scandalului în care este implicat fratele său, au avut parte de explicaţii fariseice, imposibil de crezut. Reluându-şi jenantele apariţii televizate după o perioadă de tăcere laşă, preşedintele României a lansat abureala că s-a gândit şi la varianta demisiei, sens în care a şi discutat cu unele instituţii ale statului. A precizat că ar fi putut-o face, foarte uşor, dar a preferat să spună cu curaj în privinţa fratelui său: asta-i legea! Şi apoi, fratele este o rudă de gradul doi, dar demisionând, nu ar fi dat nicio şansă candidatului dreptei la prezidenţiale. Nu trebuie să fii prea înţelept ca să-ţi dai seama că Traian Băsescu a început să tremure gândind ce îl aşteaptă dacă îi va lua locul la Cotroceni un preşedinte care nu-i va apărea pielea. De aceea, ca leac împotriva laşităţii, a ales să fie agresiv, deşertând acuzaţii din puţul propriei gândiri, care au ca numitor comun afirmaţia: “Pentru moment sunt preşedintele României”.

    Considerându-se îndreptăţit de la înălţimea jilţului său de care se ţine cu dinţii, să spurce pe toată lumea, preşedintele Băsescu a declanşat un atac furibund la adresa liderului PDL, Vasile Blaga, şi a fuziunii pedeliştilor cu liberalii. Şeful statului l-a numit pe Vasile Blaga “geambaş”, reproşându-i că în 2012, când a fost suspendat, a convocat sesiunea extraordinară a Senatului, deşi putea să nu o facă, iar acum se comportă ca un om disperat în negocierile cu liberalii, fără să valorifice ceea ce PDL -ul are foarte puternic, adică structurile teritoriale pe care Blaga le-a pus în pungă ca să le vândă la taraba PNL.

    Uns cu toate alifiile, şeful statului a spus că liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declanşat un conflict cu preşedintele PMP, Elena Udrea, pentru a fi acceptat de Vasile Blaga, care să-l susţină în lupta pentru stabilirea candidatului PNL-PDL. Cu ambiţii de ghicitor în stele, Traian Băsescu susţine că fuziunea dintre PNL şi PDL nu se va putea realiza. Soluţia cea mai bună pentru dreapta politică ar fi în opinia sa susţinerea unui candidat unic la prezidenţiale în baza unui protocol de alianţă. Chiar dacă nu a pronunţat numele acestui candidat, este mai mult decât limpede la cine se gândeşte Traian Băsescu. Dar poate să stea pe jar. Românii au înţelepciunea să-şi aleagă un preşedinte fără să le pese de puţul gândirii băsesciene.

    Voicu D.Rusu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE