More

    Marţi, trei ceasuri rele pentru şoferi

    1

    Pe raza judeţului Satu Mare s-au produs marţi trei evenimente rutiere soldate cu accidentarea a trei persoane. Victimele au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, iar conducătorilor de vehicule le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cauzele care au dus la producerea accidentelor de circulaţie au fost traversarea neregulamentară, neacordarea de prioritate şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. În primele două cazuri se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

    Primul eveniment rutier s-a produs pe strada Careiului din municipiul Satu Mare, unde un bărbat, în vârstă de 39 de ani, în timp ce conducea autoturismul marca Opel, a accidentat un adolescent în vârstă de 16 ani, care s-a angajat în traversarea străzii în fugă prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma accidentului, pietonul a fost rănit uşor, fiind transportat la Spitalul Judeţean Satu Mare în vederea acordării de îngrijiri medicale. Un alt accident de circulaţie a avut loc în Piaţa Titulescu din municipiul Satu Mare. Un sătmărean, în vârstă de 50 de ani, care se afla la volanul unui Volvo, la intersecţia cu strada Panseluţei nu a acordat prioritate de trecere autoutilitarei marca Mercedes Benz, condusă regulamentar, pe drumul prioritar, de către Marius S., intrând în coliziune cu aceasta. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a lui Marius S.
    Cel de-al treilea eveniment rutier a fost înregistrat la Căuaş, unde poliţiştii au constatat faptul că Ionel B., în vârstă de 63 de ani, din Carei, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe raza localităţii Căuaş, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil în faţa autoturismului condus de către Cristian D., în vârstă de 41 de ani. Biciclistul nu a suferit leziuni corporale în urma căderii, însă a fost sancţionat contravenţional cu suma de 540 de lei, întrucât a circulat cu bicicleta aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Dacă amenda este achitată în termen de 48 de ore, cuantumul se reduce la jumătate.

    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE