More

    Draxlmaier mai angajează 500 de persoane până la sfârşitul anului

    1

    Draxlmaier Satu Mare îşi va extinde în continuare capacitatea de producţie, încadrând încă 500 de angajaţi până la finele anului, au anunţat ieri reprezentanţii conducerii grupului Draxlmaier din Germania, cu ocazia organizării Zilei porţilor deschise pentru presa locală şi regională. Cu această ocazie, jurnaliştii sătmăreni au aflat informaţii detaliate despre activitatea fabricii, despre etapele extinderii, valoarea investiţiei, modul în care se fac angajările şi drepturile de care beneficiază salariaţii sătmăreni. La întâlnirea cu jurnaliştii sătmăreni au participat şi şeful de producţie al Draxlmaier Group, Ulrich Lubeck, respectiv şeful departamentului financiar al grupului, Claus Fockersperger.

    Fabrica din Satu Mare, cea mai mare
    Grupul Draxlmaier, fondat în 1958, cu sediul în Germania, furnizează celor mai importanţi producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare luxoase şi componente electrice şi electronice, a arătat şeful de producţie pentru Europa de Est al companiei, Maximilian Feldmeier. Draxlmaier are peste 50.000 de angajaţi în mai mult de 60 de fabrici în peste 20 de ţări. Acesta a adăugat că există aceleaşi standarde de lucru în fabricile grupului din întreaga lume. De asemenea, în toate fabricile este cerut acelaşi profesionalism din partea tuturor angajaţilor. Fabrica din Satu Mare este singura din cadrul grupului care produce cablaje de înaltă tensiune, cablaje ce reprezintă viitorul industriei auto, a arătat directorul tehnic al fabricii Draxlmaier Satu Mare, Ioan Hodrea. Acesta a accentuat faptul că fabrica din Satu Mare este cea mai mare din cadrul grupului, având peste 7.000 de angajaţi, şi livrează produse pentru companiile Mercedes şi Porsche.

    2Peste 1.000 de angajări, urmează încă 500
    În perioada ianuarie 2013 – iunie 2014, adică în decurs de un an şi jumătate, Draxlmaier a angajat peste 1.000 de persoane la Satu Mare, a arătat directorul de resurse umane pentru România al companiei, Nicoleta Carlugea. Angajările au avut un impact social major, rata şomajului scăzând cu 0,79% la nivelul judeţului nostru, situându-se în prezent la 4,17%. Draxlmaier va angaja încă 500 de montatori subansamble şi maiştri în producţie la fabrica din Satu Mare până la sfârşitul anului. Aceştia vor beneficia, la fel ca şi restul salariaţilor, de tichete de masă, bonusuri anuale, bonusuri de performanţă, transport gratuit sau parţial subvenţionat, servicii medicale gratuite de prim-ajutor, precum şi de plata orelor suplimentare. Fabrica mai asigură angajaţilor accesul gratuit la săli de sport, finanţează echipa de fotbal a unităţii şi organizează anual un concurs de pescuit pentru ei. Managerul de resurse umane al Draxlmaier Satu Mare, Oana Sferle, a prezentat modul în care se fac recrutările şi angajările. CV-urile se pot depune la sediul unităţii de producţie Draxlmaier Satu Mare, situat pe strada Vulturului nr.34.
    Unul din cei cinci reprezentanţi ai salariaţilor, aleşi cu mandat de doi ani, Ioan Câmpean, a arătat că, în urma negocierilor cu conducerea fabricii, angajaţii au obţinut o mărire salarială de 6% pentru acest an.

    3Draxlmaier cere stabilitate şi predictibilitate
    Şeful de producţie pentru Europa de Est al companiei, Maximilian Feldmeier, a declarat că Draxlmaier, în calitate de investitor, are nevoie de suportul autorităţilor locale şi centrale pentru a se putea dezvolta la Satu Mare. Draxlmaier are nevoie de două lucruri importante, stabilitate şi predictibilitate în domenii precum legislaţia muncii şi fiscalitate. Un alt factor important îl constituie infrastructura, care priveşte nu numai reţeaua de drumuri şi autostrăzi pentru transportul mărfurilor, ci şi reţeaua rutieră necesară transportului angajaţilor. Draxlmaier a investit peste 30 de milioane euro în dezvoltarea capacităţii de producţie a fabricii din Satu Mare în decursul ultimilor doi ani. Investiţia a fost determinată de calitatea superioară a produselor fabricate la Satu Mare, a adăugat Maximilian Feldmeier.
    În continuare, jurnaliştii sătmăreni au vizitat o linie de producţie din fabrică. Directorul tehnic Ioan Hodrea a prezentat procesul de producţie, respectiv modul concret în care se fabrică un sistem de cabluri pentru autoturisme.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE