More

    Satu Mare câștigă Cupa Mondială Dräxlmaier

    3

    La Vilsbiburg, pe 12 iulie, cu mare spirit de luptători, echipa din Satu Mare a câştigat  turneul de fotbal organizat în incinta bazei sportive TSV Vilsbiburg.

    O finală împotriva echipei de fotbal Dräxlmaier din Polonia, la pauză Satu Mare conducea cu 2-0, iar după revenirea de la cabine, noul intrat Kirner János a reuşit dubla şi a realizat rezultatul final, 4-0. “Suntem foarte fericiţi și mândri că am reuşit să ne atingem obiectivul stabilit, să câștigăm acest turneu”, a declarat căpitanul echipei Zsolty Maiorciac. “Faza de pregătire intensă, de doi ani, cu antrenamente săptămânale a dat roade. Dar cel puțin la fel de important pentru titlu au fost fanii care au călătorit cu noi şi au susţinut echipa. Mulțumiri pentru sprijinul acordat tuturor”, a completat Maiorciac.
    “Felicităm echipa din Satu Mare și fanii ei pentru câștigarea acestui turneu prestigios”, a declarat Karl Wallner, General Manager pentru producție și logistică la Dräxlmaier Group. Conceptul de echipă a trăit, nu numai în munca, dar şi în jocul de fotbal de după servici. Marile performanțe arată și spiritul sportiv din Dräxlmaier.
    Fritz Dräxlmaier, CEO și Președinte al Consiliului Executiv a subliniat: “Cupa Mondială Dräxlmaier organizată la sediul central al companiei din Vilsbiburg este o platformă importantă de întâlnire interculturală”. Numărul tot mai mare de echipe participante, marele entuziasm și aprecierea de catre toți jucătorii și fanii, arată ce înseamnă familia Dräxelmaier.
    Aproximativ 1.000 de jucători, fani și vizitatori au vizionat sâmbătă, “Campionatul Mondial de Fotbal 2014 Dräxlmaier”, din Vilsbiburg. La a șasea ediție au participat 16 echipe, de pe patru continente din 11 țări. Echipele au fost împărţite în patru grupe a cate patru echipe, calificându-se mai departe primele două din fiecare grupă. Echipa campioană en-titre a fost repartizată în grupa A, alături de echipele Serbiei, Chinei şi Angliei. Rezultatele jocurilor din grupe au fost: Satu Mare – Serbia 2-0, Satu Mare – China 6-0 şi Satu Mare – Anglia  3-0.
    În sferturi Satu Mare a întâlnit echipa din Macedonia, o echipă forte ambiţioasă, care de multe ori a trecut peste limita sportivităţii. Cu un joc frumos, plăcut publicului, Satu Mare a trecut de  Macedonia cu scorul de 3-0. În semifinale echipa a trecut de reprezenzativa Tunisie foarte bine organizată, cu 2-1, după care a urmat finala împotriva echipei din Polonia, scor 4-0.
    Cupa Dräxlmaier a fost organizată pentru prima dată în anul 2004. În acel an campionatul a fost câştigat de echipa din Piteşti. În 2006, 2008, 2010 şi 2014 echipa din Satu Mare şi-a insusit titlul de campioană mondială Dräxlmaier.
    Titlul de cel mai bun portar a revenit lui Dobrai Rajmond, iar golgeter a ieşti Kirner Janos, pentru a treia oara.
    Lotul echipei campioane a fost umătorul: Dobrai Rajmond, Todor Ştefan – portari, Botos Daniel, Sălăgeanu Răzvan, Glodean Bogdan, Nagy Zoltăn, Pop Marius, Berci A. Petrică, Găvruş Florin, Botoş Alex, Cadar Cătălin, Kirner Ioan, Tripon Bogdan, Ştef Adrian, Matei Chendea Sergiu, Puţi Florin, Marian Sorin şi Maiorciac Zsolty – jucători de câmp. Staff-ul technic a fost format din Estinca Andrei, Bodi Attila, Nagy Istvan, Tar Iosif şi Botoş Alex, maseur-ul echipei fiind Dr. Babos Iosif.
    Clasamentul “Dräxlmaier Fotbal Word Cup 2014” a fost următorul: 1.Satu Mare, 2.Polonia, 3.Tunisia, 4.Serbia, 5.Vilsbiburg, 6.Macedonia, 7.Timişoara, 8.America (Nicaragua, Mexic și Statele Unite ale Americii), 9.Braşov, 10.Hunedoara,11.Anglia, 12.Republica Moldova, 13.Leipzig, 14.Ungaria, 15.Piteşti, 16.China.
    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE