More

    Festivalul MedievArtFest Ardud, în plină desfăşurare

    ardud

    Ajuns la cea de a treia ediţie, în cursul acestei săptămâni s-au derulat o serie de evenimente din cadrul Festivalului MedievArtFest Ardud, care va continua până duminică. Manifestările au debutat luni cu cea de a doua ediţie a simpozionului “Voluntari EcoArdud”, iar marţi, la Liceul Tehnologic Ardud a avut loc deschiderea Taberei de creaţie – pictură şi modelaj “Blazoanele, titluri de recunoaştere şi respect”. Evenimentele au continuat miercuri cu deschiderea Expoziţiei Etnografie şi Folclor din zona Codrului, iar la sediul Primăriei Ardud a avut loc vernisajul Expoziţiei de fotografie “Ardud – Oraş turistic medieval”.

    Ieri a fost o zi plină de evenimente care a debutat cu Tabăra de istorie pentru liceeni “Paşi de adolescent pe urmele înaintaşilor”, urmată de conferinţa de istorie – “Ardudul medieval săpături arheologice la Cetatea Ardudului” susţinută de istoricul Szacs Peter. De asemenea, tot ieri a avut loc şi Tabăra de Jurnalism “Autentic şi Senzaţional – Medieval şi Contemporan” precum şi conferinţa “Continuitatea şvabilor pe regiunea NV a Transilvaniei”. Seara, la biserica greco-catolică s-a desfăşurat un recital de poezie religioasă, iar în sala de festivităţi a Primăriei Ardud a avut loc o proiecţie de filme cu caracter medieval.

    Deschiderea oficială a Festivalului MedievArtFest Ardud va avea loc azi, de la ora 18.00, când vor fi semnate hrisoavele de bună pace după ce, în prealabil, va fi semnat actul de asociere între oraşele Ardud şi Târgu Neamţ. De asemenea, vor avea loc o serie de concerte de muzică medievală şi un turnir al Cavalerilor de Mediaş. După parade şi concursuri cavalereşti, cel mai aşteptat moment al zilei de sâmbătă, 19 iulie, va fi spectacolul King Wolf, adică recitalul orchestrei “Lupilor Albi” compusă din membri ai Facultăţii de Muzică Timişoara, ai Filarmonicii “Banatul” şi ai Filarmonicii din Arad. Festivalul se va încheia duminică, 20 iulie, cu o retragere cu torţe şi o paradă a cavalerilor.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE